Tgrt Haber
Dünya - Dünya
08 Haziran 2023 - 17:10

Miçotakis noktayı koydu: Gerekirse üçüncü kez sandığa gideriz

Yunanistan merkezli bir televizyon kanalına genel seçimler hakkında konuşan eski başbakan Kiryakos Miçotakis, ‘’Tek başına hükümet kurulmazsa üçüncü kez sandığa gideceğiz’’ dedi.
Dünya - Dünya
08 Haziran 2023 - 16:55

Göz damlası yerine gözüne yapıştırıcı damlattı! Başına gelenleri TikTok'ta böyle anlattı

ABD Kaliforniya'da yaşayan bir kadın göz damlasının şişesiyle yapıştırıcıyı karıştırdı. Sosyal medya platformu TikTok'ta yaşadıklarını anlatan kadın, takipçilerini de uyardı.
Dünya - Dünya
08 Haziran 2023 - 15:42

ABD'nin arka bahçesine casus üssü! Çin ve Küba'nın gizli anlaşması gün yüzüne çıktı

ABD'nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal, Çin ve Küba arasındaki gizli anlaşmayı ortaya çıkardı. İki ülke milyarlarca dolarlık bir anlaşmaya imza atacak.
 - "Her şeyi bilen adam"
08 Haziran 2023 - 15:12

Alman'dan dikkat çeken Hakan Fidan analizi: Kimse onun kadar sır bilmiyor

Cumhurbaşkanlığı kabinesinin yeni Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, sadece Türkiye'de değil dünyada da geniş yankı uyandırmaya devam ediyor. Fidan, Alman basınının bir numaralı gündemi olurken, hakkında çarpıcı bir analiz yayımlandı.
Dünya - Dünya
08 Haziran 2023 - 14:51

Rusya eğilimli Hindistan G20 Zirvesi'ne Ukrayna'yı davet etmedi

Eylül ayında Hindistan'da gerçekleşecek G20 Liderler Zirvesi'ne Ukrayna davet edilmedi. Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar, davet etmeyi de düşünmediklerini belirtti.
DÜNYA - DÜNYA
08 Haziran 2023 - 14:35

Bilim dünyası şaşkına döndü! Hiç çiftleşmeyen timsah hamile kaldı

Kosta Rika’daki bir hayvanat bahçesinde yalnız yaşayan timsah hamile kaldı. Hamile kalan timsahın tespit edilmesi bilim dünyasını heyecanlandırdı.
DÜNYA - DÜNYA
08 Haziran 2023 - 14:26

Yürüyen merdiven aniden ters yöne hareket etti! İnsanlar labut gibi devrildi: Yaralılar var

Güney Kore'nin Seongnam kentinde bir metro istasyonunda yürüyen merdiven bir anda ters yönde hareket etmeye başladı. Merdivende olanlar labut gibi devrildi, 14 kişi yaralandı.
Dünya - Dünya
08 Haziran 2023 - 13:29

Afganistan’da cenaze töreninde şiddetli patlama: 15 ölü 50 yaralı

Afganistan'da suikast sonucu öldürülen Taliban yetkilisinin cenaze töreninde patlama gerçekleşti. Cenaze töreninde ortalık kan gölüne döndü. Patlamada üst düzey Taliban yetkilisi de yaşamını yitirdi.
Dünya - Dünya
08 Haziran 2023 - 12:48

Fransa'da bir parkta bıçaklı saldırı: Çok sayıda kişi yaralandı

Fransa'nın Annecy bölgesinde parkta bıçaklı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda aralarında çocukların da olduğu çok sayıda kişi yaralandı. 
Dünya - Dünya
08 Haziran 2023 - 12:14

Almanya yurt dışından eleman temin edecek! Üniversite mezunu ülkede bulunamıyor

Almanya'da birçok sektörde eleman açığı var gün geçtikçe ise daha da artıyor. Özellikle bilgi teknolojileri arasında on binlerce eleman arayışı var, ülkede üniversite mezunu bulmak ise zor bir durum haline geldi.
Dünya - Dünya
08 Haziran 2023 - 11:50

Cesedi 9 yıl sonra duvarın içinden çıktı! Katilin yaptığı kan dondurdu

İspanya'da 2014 yılında kayıplara karışan 22 yaşındaki Sibora Gagani'nin cesedi geçtiğimiz günlerde bulundu. Gagani'nin ayrıldığı erkek tarafından canice öldürüldüğü ortaya çıktı. Cinayetin ortaya çıkmasına ise bir cinayet şüphesi yardımcı oldu. 
Dünya - Dünya
08 Haziran 2023 - 11:14

İmran Han bu kez de cinayete azmettirmekle suçlanıyor!

Pakistan'ın eski Başbakanı İmran Han, bu kez de cinayete azmettirmekle suçlandı. Anayasa Mahkemesi kıdemli avukatı Abdul Rezzak Şar’ın oğlu Sirac Ahmed, babasının ölümüyle ilgili Han'ı suçladı.
Dünya - Dünya
08 Haziran 2023 - 10:50

Kızını ve 3 torununu öldüren kadından akıl almaz savunma

Rusya'da engelli kızını ve 3 torununu öldüren büyükannenin savunması duyanların ağzını açık bıraktı. Aile katliamını gerçekleştiren kadına 19 yıl hapis cezası verildi.
Dünya - Dünya
08 Haziran 2023 - 10:41

2 aylık bebeğin sır ölümü! Evinin alt katında ölü bulundu

Tayland’da yaşanan bir olay ülke basınında geniş yankı uyandırdı. Polisler 2 aylık bir bebeğin boğulduktan sonra evin altına gömüldüğünü ortaya çıkardı.
DÜNYA - DÜNYA
08 Haziran 2023 - 09:50

İşgalci İsrail askerleri Filistinli esirin evini havaya uçurdu!

İşgalci İsrail güçleri, Batı Şeria'nın Ramallah kentine baskın düzenledi. Baskında Filistinli esir İslam el-Ferruh'un evine bombalar yerleştirilerek patlatıldı. Engel olmak isteyenlerle, işgalci güçler arasında çatışmalar yaşandı.
Dünya - Dünya
08 Haziran 2023 - 09:18

Oyun bağımlısı genç ailesinin parasını hiç etti! Banka hesabını gören aile şok geçirdi...

Çin’de 13 yaşındaki kız çocuğu cep telefonunda oynadığı, annesinin banka kartının numarası ve şifresiyle “oyun içi satın alma” yaparak ailesinin servetini adeta tüketti. Kızının okul müdürünün mesajı ile banka hesabını kontrol eden ve hayatının şokunu yaşayan anne yetkililerden şikayetçi olduğunu dile getirdi.
 - Tehlikenin nerede olduğu belirsiz
08 Haziran 2023 - 09:13

Tehlikenin nerede olduğu belirsiz! Kahovka Barajı'nın yıkımı mayınları etrafa saçtı

Ukrayna'da Rus kontrolündeki Nova Kahovka barajının çökmesinin ardından bölgeyi 'yüzen mayın' tehlikesi sardı.
 - 'Durum daha da kötüleşebilir'
08 Haziran 2023 - 09:04

BM'den Kahovka Barajı uyarısı: Daha da kötüleşebilir

Kahovka Barajı'nı vurulmasının ardından bölgede incelemelerde bulunan Birleşmiş Milletler, su seviyesinin her saat arttığını ve durumun daha da kötüleşebileceği konusunda uyarılarda bulundu.
Dünya - Dünya
08 Haziran 2023 - 08:51

Akaryakıt zamları kamuda mesai saatlerini değiştirdi! Nijerya'da 5 yerine 3 gün çalışacaklar

Dünyanın birçok yerinde artan enflasyon zamları da beraberinde getirdi. Nijerya'da ise hükümetin sübvansiyonları kaldırmasının ardından zamlanan akaryakıt fiyatları nedeniyle mesai saatlerinde değişiklik yapıldı. İki eyalette kamu çalışanlarının haftalık çalışma süresi 3 güne indirildi.
Dünya - Dünya
08 Haziran 2023 - 08:41

Rusya'dan Türkiye açıklaması: Teşvik edeceğiz

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Türkiye ile ilişkilerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çok yönlü iş birliğini geliştirme niyeti yönündeki açıklamalarına odaklandıklarını belirterek, "ikili bir anlayışın uygulanmasını teşvik edeceğiz" dedi.
Başa Dön