Tgrt Haber

Türk futbolunda her gün ayrı bir rezilliğe uyanıyoruz

18 Mart 2024 15:04 | Güncelleme :20 Mart 2024 09:56

Tarihe geçecek bir federasyonun basiretsizliği anarşiyi de beraberinde getiriyor. Fenerbahçe’nin Trabzon’da yaşadıklarını öncesi ile değerlendirmek en doğru olanı. Geçtiğimiz hafta Fenerbahçe, Pendikspor ile oynarken felaket bir hakem yönetimi vardı. Toplam 115 dakika oynanan maçta top oyunda 67 dakika kalmıştı.

Hakem ve Pendikspor maçın oynanmaması için her şeyi yapmıştı. O günün sonrasında bazı Galatasaraylı yorumcular, bazı Trabzonlu gazeteciler ortamı germeye başladılar. Pendikspor teknik direktörü İbrahim Üzülmez 'Bu hareketleri Trabzon’da yapsınlar da görelim' diyerek hiç haddi olmayan bir işe girdi. Yetmedi Tümer Metin ortamı gerecek şeyler söyledi…Türkiye’de bunları yapıp yanınıza kar kalınca provokasyona devam ediyorsunuz. 

FENERBAHÇELİ OYUNCULARIN CEZA ALMASI İÇİN HER ŞEYİ YAPIYORLAR

Şimdi aynı isimler dün olan olaylardan sonra Fenerbahçeli oyuncuların ceza alması için her şeyi yapıyorlar. Türkiye’de spor medyası bir beka sorunu haline gelmiştir. Özellikle Haluk Yürekli ve Gökhan Dinç’in Youtube kanallarında hadlerini aşacak şekilde Fenerbahçe’nin tüm değerlerine hakaret etmeleri, istediklerini yapıp yanlarına kar kaldığını düşünmeleri işi bambaşka boyutlara taşıdı. Arkalarında ise hukuki anlamda medyatik kişiliği ile gücünü bunlar lehine kullanan Rezan Epözdemir var. Onun bazı ilişkileri şu ana kadar bu kişilerin bir ceza almasının önüne geçti. Ancak ok yaydan çıktı. Bu iş ülke için bir beka sorunu haline gelmeden mutlaka çözülmeli, çözülecek de…

Trabzon’da Fenerbahçeli oyuncuları kutlamak istiyorum. Maç boyunca kendilerine atılan maddelere karşı ortamı hiç germediler. Bıçaklı olduğu iddia edilen bir saldırganı etkisiz hale getirdikleri için suçlanmaları ise yukarıda anlattığım kişilerin marifeti yine. Fenerbahçeli oyuncuların yanı sıra Trabzonlu başta Eren Elmalı olmak üzere bazı oyuncuların Fenerbahçeli oyuncuları koruması ise takdire şayan. Yine başta Trabzon başkanı Ertuğrul Doğan olmak Trabzon yöneticilerinin Fenerbahçe’ye gösterdikleri misafirperverlik, Fenerbahçe oradan ayrılana kadar onları yalnız bırakmaması da övgüye değer. 

MEHMET BÜYÜKEKŞİ DERHAL ELİNİ TÜRK FUTBOLUNDAN ÇEKMELİ

Bu işi nasıl çözeceğimizi artık devletimiz belirleyecek. Öncelikle Mehmet Büyükekşi’nin Türk futbolundan bir an önce elini çekmesi gerekiyor. Bu adamın adaletsiz uygulamaları, Galatasaray sevdası işleri her geçen gün biraz daha geriyor. Maça atanan Halil Umut Meler’in daha önce şiddet mağduru olmasına rağmen Fenerbahçeli oyunculara maç boyu uygulanan şiddete göz yumması ise skandaldan da öte. Neredeyse maçın 99. dakikasında Livakoviç’in çenesi yarılıp kanı dökülmesine rağmen oyunu devam ettirmesi ve 104. dakikaya kadar devam ettirmesi yaşanan şiddetin en büyük nedenlerinden bir tanesi.

Dün yaşananların iki ayağı vardı. Bir tanesi TFF diğer tarafı ise medya ve eski oyuncular. Bu adamlar bu işten sıyrılırsa bu olaylar sürekli olarak devam eder.  Artık devletimizin ülkemizi ayrıştıran bu adamlara karşı tepki koyma zamanı geldi de geçiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Reha Yılmaz18 Mart 2024 15:40

Bu kötülükler Türk futbolunda ilk kez yaşanmıyor. Fenerbahçe daha sağ salim soyunma odasına giremeden aceleyle yayına girip futbolcuların ceza almaması lazım diyenlerin de yaşananlar umrunda değil. Kimse çözüm falan aramıyor. Hatta futbolda şiddeti körükleyenler dün sanki şok geçirmiş gibi numara yapıyorlar.