Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Şubat 2016 19:38

'Türkeş'te Başkanlık sistemi istiyordu'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, merhum Alparslan Türkeş'in de başkanlık sistemini istediğini hatırlattı.

'Türkeş'te Başkanlık sistemi istiyordu'
özdağ, mhp, ak parti, başkanlık,

Özdağ, MHP'nin kurucusu merhum Alparslan Türkeş'in de başkanlık sistemini istediğini belirterek, "Başkanlık sisteminin Türk tarihine, Türkiye'nin geleneklerine, geleceğine uygun olduğunu söylüyordu kendisi" dedi.

Özdağ, Denizli programı kapsamında Polis Evi'nde sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen, "Yeni Türkiye'de Sivil Toplum Buluşmaları"nın 15'inci toplantısında yaptığı konuşmada, başbakanların, bakanların, milletvekillerinin, aydınların, yazarların ve büyük gazetecilerin terör saldırıları sonucu hayatlarını kaybettiklerini belirterek, 1984'den itibaren de PKK terör örgütünün ortaya çıktığını ifade etti.

Türkiye'de büyük bir milletin bulunduğunu, bugün devletin orta ölçekli, yarın ise büyük ölçekli olacağını anlatan Selçuk Özdağ, ülkenin bir yandan modern tarımla uğraşan, bir yandan beyin göçünü beyin gücüne dönüştüren, ülke haline geldiğine dikkati çekti.

Özdağ, artık bir yandan ağır sanayisiyle, sanayileşme hamlelerini teknolojiyle tanıştıran, eğitime ve eğitimde fırsat eşitliğine önem veren, gelir dağılımında adalet isteyen bir Türkiye'nin bulunduğunu ifade ederek, "Artık dünya uçaklarla, füzelerle cep telefonlarıyla, arabalarıyla ve madenleriyle yönetiliyor kardeşlerim. Bunu yapabilen bir Türkiye büyük bir Türkiye olacak. O zaman terörü de yeneriz" diye konuştu.

1 Kasım seçimleri öncesi meydanlarda 'gelin ey Türkiye bir hamle yapın, Ağrı Dağı'nın öteki tarafına kar topunu yuvarlayın' diye seslendiğini anımsatan Özdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi ise şöyle sesleniyorum. Ağrı Dağı'nın tepesinden öbür tarafa aşıralım. Aşıramazsak egemenliğimiz, bağımsızlığımız, toprağımız, bayrağımız ve vatanımız tehlikede bunu söylüyorum. Aynı sözlerimi tekrar ediyorum. Bu tehlikeyi bertaraf etmenin bir tek yolu var. Türkiye terör belasından kurtulacak. Bunu da top yekun hem devlet hem hükümet hemde milletçe beraber yapacağız. Birlikte yapmak mecburiyetindeyiz."

- Başkanlık sistemi

Özdağ, başkanlık sisteminin gerekliliğine ilişkin en önemli örneğin 7 haziran seçimleri olduğunu belirterek, eğer Türkiye başkanlık sistemiyle yönetilmiş olsaydı, 7 Haziran'da ülkede kaos ortamının yaşanmayacağını öne sürdü.

Başkan'ın, Bakanlar Kurulu'nu seçip, atayarak Türkiye'nin yoluna devam edebileceğine vurgu yapan Özdağ, şunları kaydetti:

"O kaoslu dönemi yaşamazdık. Sadece parlamento alacalı, renkli olurdu, başka bir şey olmazdı. Eğer yapabilirsek, başarabilirsek, Türkiye çağ atlayacak. Zaten bugün Devlet Bahçeli'nin başkanlık sistemine hayır demesini anlayabilmiş değilim. 12 Eylül 2010 referandumunda hayır dedi, düğmeyi yanış ilikledi. O hayırlar da hiç hayır gelmedi. Sadece bir hayırında hayır geldi. 7 haziran seçimlerinde koalisyon yapamayacağım hayır dedi. 1 Kasım seçimlerinin doğmasına sebebiyet verdi. Bütün hayırlarından hayırsızlık doğdu, ama bir hayırından hayır doğdu. Kendisine de teşekkür edeceğim hiç aklıma gelmezdi. Teşekkür ediyorum böylece."

Selçuk Özdağ değerlendirmelerine şöyle devam etti:

"Alparslan Türkeş kurucu liderleri, başkanlık sistemini istiyordu. Başkanlık sisteminin Türk tarihine, Türkiye'nin geleneklerine, geleceğine uygun olduğunu söylüyordu, kendisi. Onun içinde bugün de MHP tabanı başkanlık sistemine evet diyen bir taban. İnşallah parlamento da yeni anayasaya hazırlanıyor. Bu Anayasa Komisyonu inşallah uzlaşır. 4 parti uzlaşmayla çalıştıkları süre içerisinde önümüze maddeler getirirler ve bizler de o maddeleri referanduma götürürüz. Ve deriz ki millete, kararda senin, sözde senin deriz. Ve bununla beraber aşmış oluruz kardeşlerim."

Toplantıya, eski Ekonomi Bakanı ve AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, AK Parti Denizli Milletvekilleri Şahin Tin, Cahit Özkan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz ile STK temsilcileri katıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...