Tgrt Haber
05 Eylül 2018 12:53

Aspir yağı nedir yararları ve zararları nelerdir, Aspir yeği kullanım şekli

Aspir yağı nedir aspir bitkisinin tohumundan elde edilen bitkisel bir yağdır. Aspir yağının faydaları vücudumuzun hem içi hem de dışı için oldukça önemlidir. Aspir yağı zararları alerjik reaksiyonları olanlar için bazı yan etkiler ile kendini gösterebilir.

Aspir yağı nedir yararları ve zararları nelerdir, Aspir yeği kullanım şekli
aspir yağı

Aspir yağı nedir aspir bitkisinin tohumundan elde edilen bitkisel bir yağdır. Aspir yağının faydaları vücudumuzun hem içi hem de dışı için oldukça önemlidir. Aspir yağı zararları alerjik reaksiyonları olanlar için bazı yan etkiler ile kendini gösterebilir. Bunlar sırt ağrısı, göğüs ağrısı, kusma, mide bulantısı, hazımsızlık yaşama, iştahta azalma, baş ağrısı veya baş dönmesi, titreme, terleme, uyku hali gibi yan etkiler oluşabilir. Bu tarz belirtilerin görülmesi durumunda aspir yağının tüketiminin bırakılması gerekmektedir.

Aspir yağı faydaları nelerdir ?

Aspir yağının faydaları saymakla bitmiyor, aspir yağı vücuttaki mutluluk hormonunu yükselterek depresyona iyi geldiğini biliyor muydunuz?  Aspir yağı aynı zamanda uyku problemlerini düzenler, dolayısı ile daha zinde ve enerjik olmanızı sağlar.

Aspir yağı faydaları kan şekerini düzenleyerek tip 2 diyabet hastaları için yararlı olabilir, kas kasılmalarını kontrol eder, saçlara iyi gelir saç bakımında bir çok kozmetik ürününde kullanılır, Aspir yağında bol miktarda omega 6 bulunur, omega 6 yağ yakımına katkı sağladığı için kilo vermeyi kolaylaştırır, kan şekerini düzenler ve diyabet oluşumunu engeller, kalp sağlığını korur ve kalp krizi riskini azaltır. Bununla birlikte iyi kolesterol seviyesinin korunmasına yardımcı olarak damar sertliği ve felç gibi sağlık problemleri riskini azaltır. Aspir yağı metabolizmayı hızlandırır ve bu sayede kilo vermeye yardımcı olur, diyetlerde kullanılabilir ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilinen faydaları arasındadır. Her gün düzenli kullanılan 1 tatlı kaşığı aspir yağı verilen kilonun sabit tutulmasına yardımcı olur. 

Aspir yağı cilt bakımında etkili bir yağdır. İçeriğinde bulunan linoleik asit cilt yapısını canlandırır.  Akne ve siyah nokta oluşumunu engellemek ve cilt gözeneklerini açmakta etkilidir. Cilt hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olur. Ciltte etkili olduğu kadar saç ve saç derisi içinde oldukça yararlıdır, saç köklerini güçlendirir, saçların hızlı uzamasını ve daha canlı görünmesini sağlar. 

Aspir yağı kullanım şekli - Aspir yağı nasıl kullanılır ?

Hamur işleri yaparken normal kullandığınız yağların yerine aspir yağı kullanabilirsiniz. Ayrıca sebze veya et yemeklerinde kullandığınız diğer yağlar yerine de yine aspir yağını tercih edebilirsiniz. Mısır patlatırken veya salata sosu yaparken de aspir yağını kullanabilirsiniz.  Günlük aspir yağı tüketimini diyetlerinizde yoğurt içerisine az miktarda ekleyerek tüketebilirsiniz. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...