Tgrt Haber
12 Kasım 2018 13:24

Detoks suyu tarifleri | Detoks ile toksinlerden arınma yolları

Bugünlerde revaçta olan detoks diyetleri ve detox ile toksin temizleme kürlerini aşağıda beğeninize sunuyoruz, aralarından seçim yapabileceğiniz birçok programlar var. Detoks suyu tarifleri ve Detoks ile toksinlerden arınma yolları.

Detoks suyu tarifleri | Detoks ile toksinlerden arınma yolları
detoks

Bu yazımızda sizlerle vücudumuzda bulunan toksinleri hem kolay hem de tamamen organik malzemelerle yapabileceğiniz detoks tariflerini paylaşacağız. Bugünlerde revaçta olan detoks diyetleri ve detox ile toksin temizleme kürlerini aşağıda beğeninize sunuyoruz, aralarından seçim yapabileceğiniz birçok programlar var. Makalemizde detoks suyu tarifleri ve Detoks ile toksinlerden arınma yolları nelerdir bulabilirsiniz.

Limon, salatalık, nane ile hazırlanan detoks suyu

İhtiyacınız olan yarım litre su, 1 adet salatalık, 1 adet limon, 15 adet nane yaprağı. Öncelikle limon ve salatalığı ince dilim kesip suyumuzun içine atalım ve üzerine nane yapraklarını ilave edip akşamdan sabaha kadar bekletip gün içerisinde içip tüketin. Bu detoks suyu ile hem metabolizmayı hızlandıracak hem de yağ yakımını hızlandıracak.

Elma, limon, salatalık ile hazırlanan detoks suyu.

Ödem atmayı sağlayacak bu detoks suyu için 1 litre su, 1 yeşil elma, 1 limon, 1 salatalık. Bütün malzemeleri küp küp doğrayıp suyun içine atın. Birkaç saat bekledikten sonra gün içerisinde içip tüketin. 

Zencefil ile hazırlanan detoks suyu.

Yarım litre su, yarım limon, 1 çay kaşığı toz zencefil. Suyun içerisine yarım limonu sıkıp içine zencefili ekleyin. 1 saat bekledikten sonra sabah akşam içip tüketin. 

Detoks suyu neye yarar? 

Detoks suyu sağlıklı bir yaşam ve kilo vermek isteyenler için tavsiye edilir. Vücudun su ihtiyacını karşılamaya, toksinlerden kurtulmaya, ödemin azaltılmasına, aşırı yeme hissini azaltmaya yarar Toksinlerden kurtulmanın en tatlı yollarından biri meyveli detoks suyu içmek.

Yaz aylarında sizleri serinleten iki güzel meyveli kolay suyu detoks tarifi;

Karpuz detoksu

4 dilim karpuz, ¼ su bardağı su, ¼ su bardağı limon suyu ve taze nane yaprakları. Blenderda karpuz, limon suyu ve suyu iyice çekip su ve naneleri koyduğunuz sürahiye boşaltın. 

Çilek detoksu

1 sürahi su, 250 gr çilek, 1 tane portakal. Çilek ve portakalı dilimleyip su dolu sürahiye boşaltıp bir gece buzdolabında bekletip tüketin.

Detoks suyu tarçın. 

Vücuttaki istenmeyen yağlardan kurtulmanın en iyi yolu tarçınlı su içmektir. Tarçına ek olarak detoks suyuna yeşil elma ve limon suyu ile birleştirmeniz oluşacak etkiyi daha da arttırır. Tarçınlı su enfeksiyon için, kan şekerini düzenlemek için de oldukça etkilidir. 

Diyetisyenlerden Detoks Suyu Tarifleri

Detoks suyu tarifleri diyetisyen İpek Ağaca; 

Diyetisyen İpek Ağaca detoks tarifi; 1 kivi, küçük bir salatalık, 1 adet yeşil elma, fındık büyüklüğünde taze zencefil, ½ limon suyu ve su. 
Bütün malzemeleri blendırdan sıvı olana kadar karıştırıp soğuk servis yapabilirsiniz. 

Detoks suyu tarifleri diyetisyen Esengül Işık;

Diyetisyen Esengül Işık detoks tarifi; Yarım limon, 1 elma, 1 litre su, 1 çubuk tarçın, 1 avuç kadar maydanoz. Elma ve limonları doğradıktan sonra diğer malzemelerle birlikte suyun içine atıp 15 dakika demleyip süzdükten sonra tüketin.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...