Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Eylül 2018 19:03

Gliserin nedir? Nasıl Kullanılır Faydaları Zararları Neler Kullanım Alanları

Renksiz ve kokusuz olan gliserin bitkisel yağlardan elde edilir. Gliserin hayvansal ve bitkisel olmak üzere ikiye ayrılır. Gliserin nedir? Nasıl Kullanılır Faydaları Zararları nelerdir. Gliserin Nasıl Kullanılır Gliserin Kullanım Alanlari Kulak

Gliserin nedir? Nasıl Kullanılır Faydaları Zararları Neler Kullanım Alanları
gliserin

Gliserin nedir Renksiz ve kokusuz olan gliserin bitkisel yağlardan elde edilir. Gliserin hayvansal ve bitkisel olmak üzere ikiye ayrılır. Gliserin nasıl kullanılır Cilt bakımında kullanılan ve cilde iyi geldiği bilinen gliserini etkili bir nemlendirici olarak kullanabilirsiniz. Gliserin kullanım alanları arasında kuru cilde nem kazandırırken cildi dış etkenlerden de korumasının yanı sıra gliserin saç bakımında da oldukça etkili olan gliserin cansız ve yıpranmış saçların yenilenmesine ve canlanmasına yardımcı olur. Gliserin aynı zamanda etkili bir dudak nemlendiricisidir. Gliserin faydaları arasında özellikle kış aylarında çatlayan dudakları nemlendirmek ve parlaklık kazandırmak için isterseniz tek başına isterseniz eşit miktarda gül suyu ile karıştırarak dudaklarınıza sürebilirsiniz. 

Gliserin Nasıl Kullanılır 

Tam bir cilt dostu olan gliserin cilt tonunu eşitlemeye yardımcı olur. İnce bir tabaka halinde yüzünüze sürebilir. Bir süre beklettikten sonra ılık su ile yıkayabilirsiniz. Cildi yumuşatma özelliği ile ayakların topuk bölgesinde oluşan sertleşmeleri yumuşatır. Yumuşak topuklara kavuşmak için ayaklarınızı bir süre ılık su içerisinde beklettikten sonra kurulayın ve çoraplarınızı giyin. Ayak topuklarının yumuşacık olduğunu göreceksiniz.  Aynı uygulamayı dirsekleriniz içinde kullanabilirsiniz. İçinde bulunan antiseptik özelliği sayesinde ağızda oluşan yaralara iyi gelir. Eğer sedef ve egzama gibi bir cilt probleminiz var ise gliserin bu konuda da imdadınıza yetişiyor. İşte sedef ve egzamayı geçirmenin formülü;

Yarım bardak suya yarım bardak gliserin katarak bir pamuk yardımı ile sedefli veya egzamalı bölgeye uygulayın. 15 dakika bekledikten sonra ılık su ile yıkayın. Bu işlemi sonuç alana kadar düzenli olarak yapın. 

Mat görünen tırnaklarında daha parlak ve canlı görünmesini sağlayan gliserin aynı zamanda tırnakları besler. Sizlerde kimyasal makyaj ürünlerinden uzak durmayı tercih ediyorsanız gliserini doğal bir makyaj sabitleyici olarak kullanabilirsiniz. 

2-3 damla gliserini 1 tatlı kaşığı limon suyu ve 1 yemek kaşığı gül suyu ile karıştırarak temiz bir sprey şişesine koyun. Makyaj yapmadan önce bu karışımı yüzünüze sıkın. Sonra makyajınızı tamamlayın.

Eğer hassa bir cilt yapınız var ise gliserini cildinize su ile seyrelterek uygulayın. Cilt gözeneklerinin kapanmasına sebep olabileceği için aşırı kullanımdan kaçınılmalı. Böyle bir etkinin oluşmaması için cildinize gliserin uyguladıktan sonra cildinizi yıkamayı ihmal etmeyin.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...