Tgrt Haber
01 Kasım 2018 14:01

İdrar Yolu Enfeksiyonu Nedir Belirtileri Nelerdir Nasıl Geçer Tedavisi

İdrar yolu enfeksiyonunu olduğunu düşünüyorsanız, mesane bölgesinde yanmalar varsa dikkat. İdrar yolu enfeksiyonu nedir belirtileri nelerdir nasıl geçer tedavisi

İdrar Yolu Enfeksiyonu Nedir Belirtileri Nelerdir Nasıl Geçer Tedavisi
enfeksiyon,idrar yolu enfeksiyonu

Eğer idrar yolu enfeksiyonunuz olduğunu düşünüyorsanız idrarda yanma ve son zamanlarda sürekli mesane bölgesinde yanmalar var ise o zaman uzman bir doktora giderek bir idrar kültürü vermelisiniz. Doktorunuz isteyeceği tahliller ile idrarınızda bulunan bakterilerin türlerine tanılayacak ve buna göre bir tedavi yöntemi tercih edecektir. İdrar yolu enfeksiyonu genellikle bakterinin sebep olduğu hafif yada ağır idrar enfeksiyonu olarak karşımıza çıkar. Agır idrar yolu enfeksiyonunda doktorunuz tedavi sürecinde size ve durumunuza uygun antibiyotiği kullanmanızı sağlayacaktır. İdrar yolu enfeksiyonu belirtileri genelde idrarda ve mesena bölgesinde yanma ile kendini gösterir. İdrar yolu enfeksiyonu tedavisi, basit bir mesane enfeksiyonu olan bir kadında, sadece birkaç gün sürecek tedavi yöntemi ile kolayca iyileşebilir. 

İdrar Yolu Enfeksiyonu Nedir Belirtileri Nelerdir Nasıl Geçer Tedavisi

Enfeksiyon, bir erkekte ise o zaman bir üroloğa başvurabilirsiniz. Erkekler bu hastalığı biraz daha zor atlatarak, daha uzun süre antibiyotik kullanmak durumunda kalabiliyorlar. Her iki cins içinde reçetelerindeki ilaçları doğru ve aksatmadan almak çok önemlidir çünkü ilaçları aksatmak bakterilerin tekrar üremesine yardımcı olacaktır.

Bu hastalıkta çok fazla cerrahi operasyona gerek kalmaz fakat eğer anatomik bir rahatsızlığınız var ise örnek olarak; böbrek taşı veya genişlemiş prostat gibi tıkanıklığa sebep olacak ileri derece hastalıklarda cerrahi operasyona gerek duyulacaktır.

Bu arada evde yapılacak bazı tedavi yöntemlerinden de bahsetmek istiyoruz;

  • Bu dönemde daha çok evde yapabileceğiniz şeyler arasında, bol bol su içmek olmalıdır. Su, mesanedeki yanmayı azaltacaktır. Böylelikle daha çok tuvalete çıkarak, bakterili olan idrarı kolaylıkla ve daha hızlı bir şekilde atmanızı sağlayabilir. 
  • Evde yapabilecekleriniz arasında ısıtmalı yastık kullanmak da olabilir veya ısıttığınız bir havlu veya bezin üzerine oturarak da rahatlama sağlayabilirsiniz. 
  • Aynı zamanda sıcak su ile doldurduğunuz küvette beklemek de oldukça iyi olacaktır.
  • Kızılcık suyunun idrar yolu enfeksiyonlarında oldukça etkili olduğu bilinmektedir. 
  • Kırmızı dut da, idrar yolu enfeksiyonlarına neden olan E.coli bakterisinin, enfeksiyona neden olabilecek şekilde mesanenin duvarlarına yapışmasını önler.

İdrar yolunu önlemek için alınacak önlemler;

  • Tuvaletiniz geldiğinde sakın tutmayın ve mesanenizi sıkmayın.
  • Mesanenizin tamamen boşaldığından emin olun.
  • Önden arkaya doğru tuvalet kağıdını doldurun.
  • Bol su için.
  • Kadın hijyen spreyleri, kokulu tuvalet kağıtları, kokulu ped gibi mesaneye direk temas eden güzel kokulara aldanmayın ve kullanmayın.
  • İdrar yolunuza girmiş olabilecek herhangi bir bakteriyi temizlemek için cinsel ilişkiden hemen sonra idrarınızı yapın
  • Doğum kontrolü için diyafram, prezarvatif veya jöle kullanıyorsanız başka bir yönteme geçin
  • Pamuklu iç çamaşırları ve gevşek kıyafetler genital bölgenizi kuru tutmanızı sağlar buna göre çamaşırlar seçin.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...