Tgrt Haber
18 Eylül 2018 13:49

Kereviz Nedir, Kereviz Sapı ve Yaprağının Faydaları Zararları Nelerdir

Makalemizde maydanoz gillerden en faydalı kış aylarının en çok tüketilen sebzesi kereviz sapı ve yaprağının faydaları ve zararları. Ayrca Kereviz sağlığa faydaları, kereviz nasıl tüketilir konularını bulabilirsiniz.

Kereviz Nedir, Kereviz Sapı ve Yaprağının Faydaları Zararları Nelerdir
kereviz

Makalemizde maydanoz gillerden en faydalı kış aylarının en çok tüketilen sebzesi kereviz, kereviz sapı ve yaprağının faydaları ve zararları. Ayrca Kereviz sağlığa faydaları, kereviz nasıl tüketilir konularını bulabilirsiniz. Kereviz hem lezzet hem de sağlık açısından oldukça faydalı bir sebzedir. Ilık iklim seven kerevizin yaprakları sebze olarak tüketilir. Kereviz bünyesinde fazlasıyla mineral ve vitamin barındırır. Tam bir karaciğer dostu olan kereviz karaciğer problemi olanların tüketmesi gereken bir sebzedir. Kolesterole ve yüksek tansiyona iyi gelir. İdrar söktürücü özelliği bulunan kereviz aynı zamanda böbrekler için de faydalıdır. Yine böbreklerle iyi olan ilişkisinden dolayı bulunan kum veya taşların dökülmesine yardımcı olur. Kerevizi çay olarak demlemek mideyi rahatlatacaktır. Bir diğer etkili yanı da kerevizin sarılık hastalığına iyi gelmesidir. Anne sütünü arttırır.

Kerevizin Clilde Faydaları

Bunca faydasının yanında kerevizin cilt bakımında da kullanıldığını biliyor muydunuz? Evet, kereviz maskesinin ciltteki sivilce problemlerine de iyi geldiği söylenmekte. Kereviz içerisinde C vitamini, D vitamini, A vitamini, B6 ve B12 vitaminleri barındırır. Antioksidan özelliği sayesinde kereviz vücudu temizler. Varsa vücutta oluşan iltihabı iyileştirir.

Kereviz Sağlığa Faydaları

Aynı zamanda kereviz karaciğer, böbrek ve idrar yolu enfeksiyonlarını önler. Tansiyonu düşürme etkisi bilinen kereviz kan damarlarının genişlemesine yardımcı olur. Uzun süreli tokluk hissi veren kereviz aynı zamanda zayıflatır.

Kerevizin Zararları

Peki, kerevizin zararları var mıdır? Bazı bünyelerde alerjiye neden olabildiği için ciltte kızarıklık, kaşıntı, yüz bölgesinde şişmeye sebep olabilir. Hamilelerin de kerevizi dikkatli tüketmelerin de fayda var. Düşük kalori miktarı sebebiyle zayıflamak isteyenlerin sıklıkla tükettiği kereviz aynı zamanda oldukça yüksek besin değerine sahiptir.

Kereviz Sapı ve Yaprakları Faydaları

Kerevizin sapı olsun yaprakları olsun birçok çeşit yemek yapılmaktadır. İçerdiği düşük kalori miktarıyla zayıflamak isteyenlerin sık sık tükettiği kereviz, yüksek besin değerine sahiptir. Kereviz sapı ve yaprakları da çeşitli şekillerde tüketilebilir kereviz bitkisi ile birçok farklı yemek çeşidi yapılabilmektedir.

Kereviz Nasıl Tüketilir ? Kereviz Kokusu Yok Etmek için Zeytinyağı ve Portakal

Biraz rahatsız kokusu olduğu söylenen kerevizin kokusunu yok etmek için zeytinyağı ve portakal ile hazırlayabilirsiniz. Kerevizin çorbası, ceviz ile birlikte hazırlanan rendelenmiş kereviz salatası ve hatta dolması harika lezzetlerdendir. Bu lezzetin sırrı kerevizin kendi içerisinde bulundurduğu aromasıdır. Kerevizi kış mevsiminde bolca tüketebilirsiniz. İçerdiği vitaminler sayesinde kış mevsiminde vücudunuzun direncini arttırıp size sağlıklı bir yaşam sunacaktır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...