Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 Ekim 2018 23:17

Kuyruk sokumu ağrısı neden olur nasıl geçer ne iyi gelir?

Kuyruk sokumu ağrısı sebepleri arasında ani yapılan hareketler, uzun süre hareketsizlik, ağır kaldırmak olabilir. Kuyruk sokumu ağrısı neden olur nasıl geçer

Kuyruk sokumu ağrısı neden olur nasıl geçer ne iyi gelir?
kuyruk sokumu ağrısı,kuyruk sokumu batması

Kuyruk sokumu ağrısı ihmal edilmemesi gereken bir konudur. Kuyruk sokumu ağrısı sebepleri arasında ani yapılan hareketler, uzun süre hareketsizlik, ağır kaldırmak olabilir.  Kadınlarda doğuma bağlı olarak doğum esnasında oluşan hasarlar gibi durumlar da sebep gösterilebilir. Araştırmalar sonucu elde edilen verilerde ise bayanlarda erkeklere oranla daha fazla kuyruk sokumu ağrısı görülmektedir. 

 Kuyruk sokumu ağrısı neden olur

Kuyruk sokumu ağrılarının genel sebeplerinden biri yanlış oturma pozisyonudur. Evde veya işyerinde uzun süreli oturmalar sonucu oluşan kuyruk sokumu ağrılarına bir de yanlış oturma pozisyonları eklendiğinde ağrıların fazlalaşması kaçınılmaz olmakta. Kuyruk sokumuna uygulanan uzun süre baskılar kuyruk sokumu ağrılarının sebebidir. 

Kuyruk sokumu ağrıları kalça ve bel bölgesi üzerine düşme, incinme veya sert bir darbe alma sonucu olabilir. 

Ağrıya neden olan başka neden strese ve depresyona dayanmaktadır. Doktorunuzun size uygun gördüğü ilaçları kullanarak strese bağlı kuyruk sokumu ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz. 

Bayanlar doğum yaptıktan sonra kuyruk sokumu bölgesinde rahatsızlık veren ağrılar hissedebilirler. Bunun nedeni doğum esnasında bebeğin annenin kuyruk sokumuna yapmış olduğu baskıdır. 

Ağrının bir başka nedeni ise fazla kilolar. Fazla kilonun, her şeye zararı olduğu gibi kuyruk sokumu ağrılarına da neden olduğu bir gerçektir. Bel kemiği fazla kilonun sebep olduğu bu ağrıyı kaldıramaz. Bunun sonucu olarak da kuyruk sokumu ağrıları oluşur. 

Yaşlanma sonucu kemiklerde erime ve hasarlar ortaya çıkar. Kemiklerde oluşan bu durum da, kuyruk sokumu ağrısının sebebidir. Yaşlanmayla beraber kuyruk sokumu kemiği dahil, kemik ve kaslarda yıpranma, aşınma meydana gelir. Genellikle bu durumun sonucunda kıkırdak ve kemikler hasar görür. 

Kuyruk sokumu ağrısı nasıl geçer ne iyi gelir?

Teşhisinin gecikmemesi gereken bir durum olan kemik kanserinin bir belirtisi kuyruk sokumu ağrısıdır. Bunu da göz önünde bulundurarak bir hekimden yardım almanız faydalı olacaktır. 

Kuyruk sokumu ağrılarının bir başka nedeni bel fıtığıdır. Ağrılarınızın sebebi bel fıtığı olmanız olabilir. 

Kuyruk sokumu ağrılarını hem azaltmak hem de sağlıklı olmak adına, düzenli yürüyüş ve egzersizler yapabilirsiniz. Eğer gün içerisinde bütün gün oturmanız gerekiyorsa ortopedik bel yastıkları ile kuyruk sokumunu destekleyebilirsiniz. Düzgün oturma pozisyonlarını öğrenip kuyruk sokumu ağrılarına maruz kalmadan gününüzü geçirmelisiniz.

Kuyruk Sokumu Ağrısı

Kuyruk sokumu ağrılarında, size en uygun yatış pozisyonu yukarıdakilerden biridir. Bununla, daha az ağrı ile uyumanız mümkün olacaktır.

Kuyruk Sokumu Ağrısı

Kuyruk Sokumu Ağrısı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...