Tgrt Haber
01 Kasım 2018 16:20

Mide üşütmesine ne iyi gelir? Neden Olur? Mide üşütmesi gaz yapar mı?

Havaların soğuması ile mide üşütmesi özellikle sonbahar ve kış aylarında daha fazla görülür. Mide üşütmesine ne iyi gelir, mide üşütmesi neden olur, gaz yapar mı?

Mide üşütmesine ne iyi gelir? Neden Olur? Mide üşütmesi gaz yapar mı?
mide üşütmesi,mide rahatsızlığı

Havaların soğuması ile mide üşütmesi özellikle sonbahar ve kış aylarında daha fazla görülür. Mide üşütmesi ani hava değişimleri ve mevsim geçişlerinde de karşılaşılan bir hastalıktır. Bu hastalığın adı tıbbi olarak gastroenterit olarak bilinir. Farklı bakteri, virüs ve parazitlerden kaynaklanan bir hastalıktır. Makalemizde mide üşütmesi neden olur ve mide üşütmesine ne iyi gelir cevaplarını bulabilirsiniz.

Mide üşütmesine ne iyi gelir? Neden Olur? Mide üşütmesi gaz yapar mı?

Çok ciddiye alınan bir hastalık olmasa da önemli hastalıkların belirtilerinden biri olabilir. Kendi kendimize geçirebilecek bir durum olarak görmeden bir uzman hekime muayene olmak faydalı olacaktır. Parazit, virüs ve bakterilerden kaynaklandığından hastalık mide üşütmesi olarak söylense de bağırsaklar mideden daha fazla etkilenir. 

Mide üşütmesinin belirtileri

Mide üşütmesinin belirtileri kişiden kişiye farklılık gösterebilmektedir. Genelde mide yanması ile ortaya çıkar;

  • Halsizlik, 
  • Mide bulantısı, 
  • Kusma, 
  • İshal, 
  • Yüksek ateş, 
  • Karın ağrısı, 
  • İştahsızlık, 
  • Mide sıvısının neden olduğu ağız kokusu gibi seyreden belirtileri olabilir.

Mide üşütmesine karşı evde yapabileceğiniz doğal yöntemleri yazımızın devamında bulabilirsiniz. 

Mide üşütmesine ne iyi gelir?

Mide üşütmesine toz karabiber kürü

Mide üşütmesi için vereceğimiz ilk kür toz karabiber kürü. Bir çay bardağı kaynayıp ılıtılmış suya yarım tatlı kaşığı toz karabiber ilave ederek iyice karıştırıyoruz. Biraz tat vermek için yarım çay kaşığı balda ilave edebilirsiniz. Hazırlamış olduğunuz bu karışım mide üşütmesine karşılık içilmeye hazır. 

Mide üşütmesine nane-limon kürü

Mide üşütmesi için vereceğimiz bir başka kür de nane-limon kürü. 1 çay kaşığı naneyi limonun kabukları ile birlikte kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra ılınması için bir su bardağının içine koyuyoruz. Ilındıktan sonra hemen içip tüketiyoruz. Günde 3 kere yapıp içebileceğiniz bu karışım mide üşütmesi hastalığına iyi gelecektir.

Mide üşütmesine papatya, zencefil, adaçayı ve ıhlamur ile hazırlanan bu kürü

Papatya, zencefil, adaçayı ve ıhlamur ile hazırlanan bu kür için 1 su bardağı kaynatılmış suyun içerisine bu malzemeleri koyduktan sonra 5 dakika kadar demleyip daha sonra soğumadan içiyoruz.

Mide üşütmesine mercan kökü kürü

Mercan kökü ile hazırlanan mide üşütmesine faydalı başka bir kür. Bir çay bardağı kaynamış suyun içerisine yarım tatlı kaşığı mercan kökü koyup iyice demlendikten sonra içiyoruz. 

Mide üşütmesine ne iyi gelir hangi yiyecekleri tüketmeli

Mide üşütmesine iyi gelecek yiyecekler arasında sarımsak, bal, ev yapımı doğal yoğurt, kuşburnu pekmezi, keten tohumu, yeşil çay, şam fıstığı yer alır. Hafife alınmayacak olan mide üşütmesi rahatsızlığı durumunda vakit kaybetmeden uzman hekiminize başvurmanız faydalı olacaktır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...