Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Kasım 2018 11:46

Sivilce Lekelerine Çözüm Evde Maske Doğal Sivilce Maskeleri

Sivilce genelde ergenlik döneminde karşılaşılan bir durum olsa da her yaşta ortaya çıkabilir. Sivilce lekelerine çözüm evde uygulayabileceğiniz doğal sivilce maskeleri

Sivilce Lekelerine Çözüm Evde Maske Doğal Sivilce Maskeleri
sivilce,sivilce lekeleri,sivilce maskesi

Sivilce ergenlik döneminde çok karşılaşılan bir problem olsa da aslında her yaşta ortaya çıkabilen bir sorun haline gelmiştir. Sivilce lekeleri ve sivilce izlerinden ilaçlarla veya doğal yöntemlerle kurtulmanız mümkün.   Bunun için Sivilce lekelerine çözüm evde uygulayabileceğiniz doğal sivilce maskeleri yazımızı okumaya devam edin. Sivilce oluşumunu hormonlar, kullanılan ilaçlar, aşırı yağ üretimi, beslenme alışkanlıkları neden olabilir. Doğru ve düzenli yapılacak tedavi ile sivilce ve sivilce izlerini geçirmek mümkün. Sivilce leke ve izleri için ilaç kullanmayı düşünüyorsanız bir cildiyeciye görünmenizde fayda var. Her ilaç her ciltte aynı etkiyi göstermeye bilir. İlaç tedavisini doktor kontrolünde yapmanız gerekir.

Sivilce lekelerine çözüm evde uygulayabileceğiniz doğal sivilce maskeleri 

Sivilce lekelerine çözüm evde uygulayabileceğiniz doğal sivilce maskeleri

Yoğurt sivilce maskesi

Sivilce lekeleri ve izlerinden kurtulmak için en çok yoğurt kullanımı tercih edilir. Hem ucuz hem de etkisi oldukça fazladır. Yoğurt uygulamasını isterseniz tek başına isterseniz de birkaç damla limon suyu ve 1 tatlı kaşığı ezilmiş yulaf ezmesi ilave ederek yapabilirsiniz. Lekelerin kaybolduğu güne kadar maske olarak düzenli bir şekilde yüze sürülmelidir.

Sirke ile sivilce lekelerini yok etme

Cilt rengi açma ve sivilce lekelerini yok etmede işe yarayan başka bir yöntem elma sirkesidir. Asidik etkisi sayesinde lekeleri yok eder ve kolajen üretimini destekler. Uygulamasına gelince; eşit miktarda sirke ve suyu karıştırın ve pamuk yardımıyla lekeli bölgeye sürün. Yüzünüzde 5 dakika bekledikten sonra yıkayın. Hücre yenileyici özelliği de buluna sirkenin düzenli kullanımda işe yaradığını fark edeceksiniz.  

Limon Suyu ile sivilce lekelerini yok etme

Sivilce lekeleriyle savaşmada etkili olan C vitamini açısından zengin limon suyu. Düzenli olarak yatmadan önce pamuk yardımıyla limon suyunu yüzünüze sürüp yatın. Sabah kalktığınızda yüzünüzü yıkayın. Düzenli olarak her gece uygulanabilir. Hassas cildi olanların yapması tavsiye edilmez.

Hindistan Cevizi Yağı sivilce maskesi

hindistan cevizi yağı doğal sivilce maskesi

Birçok şeye faydası olduğu gibi sivilce lekeleri ve izleri ile savaşan yağ asidi ve E vitamini açısından zengin hindistan cevizi yağı. Hindistan cevizi yağını sivilceli bölgeye masaj yaparak uygulayın. Bir saat kadar bekledikten sonra yüzünüzü yıkayın. Lekeler geçene kadar düzenli olarak kullanın.

Patates 

Nişasta açısından zengin patates sivilce izlerini yok etmede oldukça etkili. 1 adet patatesi rendeleyip suyunu sıkın. Burada ihtiyacımız olan patatesin suyu. Patates suyunu lekeli bölgeye sürüp yirmi dakika bekletip yıkayın. Bu yöntemi günde 3 defa uygulayabilirsiniz.

Aloe Vera sivilce maskesi ile sivilce ve lekelere son

Aloe vera, tam bir bakteri ve iltihap önleyici bir bitkidir. Ciltte oluşmuş hasarı giderir. Aloe vera yaprağını ikiye bölün ve içindeki sıvıyı leke ve izlerin olduğu yerlere sürün. Yarım saat bekletip güzelce yıkayın. Bu uygulamayı düzenli bir şekilde haftada 3 kez olacak şekilde uygulayın.

Kabartma Tozu Ve Limon

Bir çay kaşığı kabartma tozunu macun kıvamına gelene kadar bir miktar limon suyu ile karıştırıp izlerin ve lekelerin olduğu bölgeye sürün. Yüzünüze sürdüğünüz macun kuruyunca ılık su ile yıkayın. Tahrişe neden olabileceği için limon ve karbonat karışımını cildinizde fazla tutmamaya dikkat edin.  

Lavanta kürü ile sivilce ve sivilce lekelerine son

Sivilce leke ve sivilce izlerini yok etmede oldukça etkili bir kür olan lavanta kürü. Bir tutam lavantaya bir su bardağı su ilave ederek 15 dakika yüksek ateşte kaynatmadan demleyin. Demlenen lavanta kürünü süzüp ve her akşam yemeklerden sonra bir bardak için. Her gün düzenli tüketebilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...