Tgrt Haber
20 Eylül 2018 16:37

Yıpranmış ve Bakımsız Saçlar için Saç Maskesi Tarifleri

Yıpranmış, canlılığını kaybetmiş ve bakımsız gözüken saçlarınız için evde kolayca uygulayabileceğiniz saç maskesi tarifleri. Bu maske önerileri oldukça etkili ve hazırlaması da zor olmayan maskelerdir.

Yıpranmış ve Bakımsız Saçlar için Saç Maskesi Tarifleri
saç bakımı,saç maskesi

Yıpranmış, canlılığını kaybetmiş ve bakımsız gözüken saçlar için evde kolayca uygulayabileceğiniz saç maskesi sırları. Bu maske önerileri oldukça etkili ve hazırlaması da zor olmayan maskelerdir. Bu bakımdan herkes rahatlıkla evinde hazırlayabilir. Sizlerde canlı ve parlak ve en önemlisi sağlıklı ve güçlü saçlara ulaşmak istiyorsanız bu maskeleri hazırlayıp uygulayabilirsiniz.



Zeytinyağı ve yumurta saçı hem besler hem de canlı görünmesini sağlar.

Zeytinyağlı ve yumurta ile hazırlayacağınız saç maskesinin yapımı oldukça basit. İhtiyacınız olan 5 yemek kaşığı zeytinyağı ve 2 adet yumurta. Bir kap içerisinde bu malzemeleri karıştırıp saçlarımızın her yerine sürüyoruz. Burada ki püf noktası saçı hiç hava almayacak şekilde sarılı tutmak. Bunun için bir bone veya streç film den faydalanabilirsiniz. Bu maskeyi saçınızda 20 dakika bekledikten sonra güzelce durulayın. Bir başka saç maskesi tarifi ise bal ve zeytinyağı. 2 yemek kaşığı ve 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile hazırlanan bu saç maskesi için malzemeleri bir kap içerisinde karıştırın. Bu maskeyi tüm saçınıza uygulayın. Bir bone ile saçınızı hava almayacak şekilde kapatın. 20 dakika bekledikten sonra bol su ile durulayın. Zeytinyağı saçı beslerken balda saça ihtiyacı olan parlaklığı kazandıracaktır. Limon suyu saç parlatmakta oldukça etkilidir. Saçınızı yıkarken bir kahve fincanı limon suyunu saçlarınıza sürün. 10 dakika bekledikten sonra saçlarınızı durulayın. Daha temiz ve daha parlak saçlara kavuşturacak bu saç maskesini 2 hafta ara ile saçlarınıza uygulayabilirsiniz. 

Yıpranmış saçlar için uygulayabileceğiniz etkili bir saç maskesi olan muz maskesi.

1 adet muzu iyice ezin ve içerisine 1 çay kaşığı badem yağı ekleyin. Bu karışımı saçınıza uyguladıktan sonra 10 dakika bekletip güzelce durulayın. Kuru saçlar için uygulayabileceğiniz bal ve süt ile hazırlanan saç maskesi tarifi. 1 kahve fincanı süt ile 1 yemek kaşığı balı temiz bir kap içerisinde güzelce karıştırın. Bu karışımı saçınıza masaj yaparak uygulayın ve 20 dakika bekletin. Bol su ile yıkayın. Hindistan cevizi yağı ile yapılan saç maskesi tarifi. Hindistan cevizi yağı her şeyde faydalı olduğu gibi saç bakımında sıklıkla kullanılan bir yağdır. Hindistan cevizi yağını bütün saçınıza sürün. İsteğe göre geceden sürüp sabaha kadar da bekletebilirsiniz. Daha sonra saçınızı hindistan cevizi yağından saçınıza uygun bir şampuan ile güzelce arındırın.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...