Tgrt Haber
06 Haziran 2015 00:30

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kimdir?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kimdir? CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kaç yılında hangi ilde doğdu, hangi okullarda okudu?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu   kimdir?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kimdir, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında,2015 genel seçimleri, CHP 2015 Genel Seçimi milletvekili adayları, CHP 25. dönem milletvekili adayı

Tunceli'nin Nazmiye ilçesine bağlı Ballıca köyünde 1948 yılında dünyaya gelen Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden mezun oldu. Maliye Bakanlığı'nda 1971 yılında kazandığı sınavla hesap uzmanı uzmanı olarak çalışmaya başlayan Kılıçdaroğlu, Gelirler Genel Müdürlüğü'nde daire başkanı, genel müdür yardımcılığı görevlerinde bulundu. Bağ-Kur ve SSK'da genel müdürlük yapan Kılıçdaroğlu, TBMM 22, 23 ve 24 dönemlerinde CHP İstanbul Milletvekiliği yaptı. CHP'nin 22 Mayıs 2010 yılında yapılan büyük kurultayında genel başkanlığa seçilen Kılıçdaroğlu, halen bu görevini sürdürüyor. Kılıçdaroğlu, evli ve 3 çocuk babasıdır.

7 Haziran 2015 Genel Seçimleri Cumhuriyet Halk Partisi 25. Dönem milletvekili adayıdır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...