Tgrt Haber
20 Haziran 2018 11:20 - Güncelleme : 21 Aralık 2022 14:53

Sevgi Doğan kimdir?

Sevgi Doğan kimdir? Sevgi Doğan kaç yılında hangi ilde doğdu, hangi okullarda okudu?

Sevgi Doğan kimdir?
Sevgi Doğan, Sevgi Doğan kimdir, Sevgi Doğan hakkında,2018 genel seçimleri, Cumhuriyet Halk Partisi 2018 Genel Seçimi milletvekili adayları, Cumhuriyet Halk Partisi 27. dönem milletvekili adayı

Sevgi Doğan 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi Antalya Bölgesi,7'nci sıradan millet vekili adayıdır.

13.02.1956 tarihinde babasının memuriyeti nedeniyle Çanakkale Gelibolu’da dünyaya geldi. Köy Enstitüsü mezunu öğretmen bir babanın ve ev hanımı bir annenin beş çocuğunun dördüncüsüdür. Aslen Nevşehir ili Hacıbektaş ilçesindendir. Bektaşı felsefesi ve Alevi kültürü ile yetiştirilmiştir. İlk orta ve lise öğrenimini Ankara’da tamamlamış , sonrasında Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1982 yılında mezun olmuştur. Zorunlu hizmetimi Balıkesir ili Susurluk ilçesinde yaptıktan sonra 35 yıllık meslek yaşamını Antalya ili Döşemealtı, Varsak, Kepez bölgelerinde hekimlik yaparak geçirmiştir. 2011 yılında emekli olduktan sonra aynı yılın haziran genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi 7. Sıra milletvekili adayı olmuştur. 2014 yerel seçim çalışması yaparken trafik kazası geçirmiş 3 boyun omuru kırılmış ameliyat ve yoğun tedavi sonucu eski yaşamına dönmüştür. 2015 Kasım genel seçimlerinde aday adayı olmuş , rahatsızlığına rağmen sıralamada ön taraflarda yer almıştır. Öğrencilik yıllarında Türkiye İşçi Partisi genç öncüde görev almış, memuriyet yaşamının sona ermesinden sonra Cumhuriyet Halk Partisi’nin kayıtlı üyesi olmuştur. 2018 de 36. Olağan kurultay delegesi seçilmiştir. Antalya ili Muratpaşa ilçesi Cumhuriyet Kadınları kurucu üyesidir. Halen Özel bir Hastanede acil hekimi olarak çalışmaktadır. Antalya ili Manavgat ilçesi Çamlıtepe Köyü (NAMARAS) nüfusuna kayıtlıdır. Evli 2 erkek çocuk sahibidir.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...