Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 May 2014 15:22 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:08

Bomba iddia, Kurtlar Vadisi Pusu hangi kanala geçiyor

Sevilen dizi 'Kurtlar Vadisi Pusu'nun hakkında son iddia gündeme bomba gibi düştü.

Bomba iddia, Kurtlar Vadisi Pusu hangi kanala geçiyor
kurtlar vadisi pusu,kvp,bomba iddia,kurtlar vadisi pusu hangi kanalda,yeni kanal,Kurtlar Vadisi Pusu'nun kanalı değişiyor mu,kurtlar vadisi ne zaman oynanacak,kurtlar vadisi izle,kvp izle,kurtlar vadisi,yeni kanalı,

Kurtlar Vadisi Pusu'nun kanalı değişiyor mu? ATV ile sorunlar yaşayan 'Kurtlar Vadisi Pusu'nun hakkında son iddia gündeme bomba gibi düştü. Bu sezon ATV'de ekrana gelen Kurtlar Vadisi Pusu hangi kanala geçecek
Kurtlar Vadisi Pusu'nun kanalı değişiyor mu?Başrollerinde Necati Şaşmaz, Kenan Çoban ve Çiğdem Batur'un yer aldığı ve ekranlarda 10 yılını deviren dizi, atv'den önce Show TV, Star TV ve TNT gibi kanallarda yayınlanıyordu.Yapımını Pana Film'in, yapımcılığını bugüne kadar Raci Şaşmaz'ın üstlendiği dizinin yönetmen koltuğunda Onur Tan oturuyor.  İddialar doğruysa Kurtlar Vadisi Pusu önümüzdeki sezon Eylül'den itibaren Kanal D'de yayınlanacak.
Kurtlar Vadisi Pusu
Tür: Macera, dram, aksiyon
Senarist: Pana Yazım Grubu
Yönetmen: Sadullah Şentürk (1-51, 71-93)
Zeynep Günay Tan (52-57)
Zübeyr Şaşmaz (58-70)
Alican Gebeş (94-99, 162-171)
Selahattin Sancaklı (100-128)
Onur Tan (129-161, 172-)
Oyuncular 
Necati Şaşmaz
Kenan Çoban
Çiğdem Batur
Cahit Kayaoğlu
Ali Buhara Mete
Tema müziği bestecisi    
Gökhan Kırda
Ülke: Türkiye
Dili: Türkçe
Sezon sayısı: 10

Yapımcı: Pana Film
Yapım şirketi: Pana Film
Kurtlar Vadisi Pusu, Pana Film tarafından yapılan, daha önce 15 Ocak 2003'te yayına giren, 97 bölüm süren Kurtlar Vadisi ve 18 Şubat 2007'de yayına giren; fakat 2 bölüm yayınlandıktan sonra -televizyonda 1 bölüm- RTÜK başkanı Aykut Zahid Akman'ın başını çektiği birçok kurul üyesi tarafından oy birliği ile yasaklanan Kurtlar Vadisi Terör dizilerinin devamı niteliğindeki Türk, aksiyon, mafya ve derin devlet dizisidir.
19 Nisan 2007'de Show TV'de yeniden gösterime farklı isimle giren Türk, aksiyon, mafya ve derin devlet dizisi olan Kurtlar Vadisi Pusu ilk 3 sezon boyunca aralıksız Show TV'de gösterilmiştir. Ancak 4. sezonda Star TV'ye transfer olmuş ve bir sezon yayınlandıktan sonra anlaşmasını bozarak 5. sezonda atv'ye transfer olmuştur. 6. sezonda TNT'ye geçti. TNT'de bir sezon boyunca yayınlandıktan sonra 7. sezonunda atv'de yayınlanmıştır. 8. sezonu ise atv'de yayınlanmaya devam etmektedir.
Dizi, serinin ilk dizisi olan Kurtlar Vadisi 2003'te başladığından bugüne kadar her seferinde perşembe günü yayınlanmıştır. Kurtlar Vadisi Pusu'nun yayınlanacağı günden bahsedilirken "kendi gününde, kendi saatinde" (Perşembe 20:00) tabiri kullanılır.
Konu
Kurtlar Vadisi Pusu'da en büyük, en karanlık hesaplar ortaya dökülecek. Efsane bu kez en acımasız, en pervasız efendisi olan para için birleşmiş küresel çeteye başkaldıracak. Düşman koltuğunda bu defa Mehmet Karahanlı ve ekibi gibi kukla mafyalar değil, bu coğrafyaya hakim olmak isteyen uluslararası güçlerin oluşturduğu küresel çetedir. Bu küresel güç aktörleri ile Polat Alemdar'ın ekibinin buluşma noktası Türkiye'dir.

 

Sinops
 Polat Alemdar, kendisine verilen görevi başarıyla yerine getirip Kurtlar Konseyi'ni çökertmiştir. Bu görevi layığı ile yerine getirdikten bir süre sonra KGT'nin başına geçerek devlet adına önemli operasyonlarda bulunmuştur. Ancak yeni misyonu daha derin ve daha tehlikelidir. İhtiyarlar adı verilen gizli örgütten aldığı görevle bu coğrafyaya hakim olmak isteyen uluslararası güçlerin oluşturduğu küresel çete ajanlarının ülke üzerinde oynadığı oyunları bozmuş, İhtiyarlar ile direk temas kurarak derin devletin kilit adamı olmuştur. Polat Alemdar, Türkiye'nin gelecek stratejisini oluşturan ve bunu koruyan İhtiyarların hükümlerini yerine getirme ve bu gizli örgütü her türlü tehlikeden koruma görevini üstlenmiştir.

 

Bütün bunları yaparken Polat'ın yanında ekibi vardır. 10. ve 11. yılında (Kurtlar Vadisi Pusu'da 7. ve 8. sezon) ekibi daha da genişleten Polat Alemdar, Abdülhey, Erhan gibi eski yüzleri de bulundururken Cahit, Kara, Pusat, Erkan gibi yeni yüzlere de yer vermiştir. Ayrıca KGT başkanı Akif ve KGT Tim üyeleri Talha, Şamil, Aynura, Alptekin ve dört üye daha bu milli davada ilerlemektedir.Sekizinci sezonda ise Polat Alemdar ve ekibi sahadan çekilmiş, operasyon sahası komple KGT'ye bırakılmıştır. Polat Alemdar İhtiyarlar Heyeti'ne girerken Abdülhey naip olmuş, Cahit Tapınakçıların içine sızmış, Erhan ise film işine girmiştir.
Tema
Kurtlar Vadisi Pusu, ilk üç sezon boyunca küresel güçlerin iç temsilcileri üzerinde yoğunlaşmış ve Polat Alemdar ve ekibi bu iç düşmanlar ile mücadele etmiştir. Dizi, dördüncü sezondan itibaren küresel güçlerin ana aktörlerine yoğunlaşmış, dizide yabancı istihbarat servisleri, yabancı ajanlar yer almış ve bu kişilerle mücadele verilmiştir. Suriye meselesine de yer verilmiştir. Tema değişiklikleri gereği karakterlerin büyük bir kısmı yenilenmiştir. yedinci ve sekizinci sezon ise küresel güçler ile bölgesel güçler arasındaki çatışmalar konu edinilmiş, dizi daha karamsar bir havaya girmiştir. Özellikle dizinin bel kemiğini oluşturan Alemdar ve ekibi, çeşitli misyonlar için dağılmışlar ve dizinin seyri değişmiştir.
Dizi İçinde Geçen Bazı Terimler
İhtiyarlar Heyeti: Türkler devlet kurduğu günden bugüne kadar varlığını sürdüren gizli bir devlet teşkilatıdır. Küresel güçlere karşı Türk devletinin bölgesel bir güç olması için çalışır.Kırmızı Kitap: Türkiye'nin bütün sırlarının yer aldığı kitaptır. Gizli silahların, gizli odaların, stratejik araştırma merkezlerin yerleri, heyete bağlı olan ve ülkenin strateji geliştirmelerinde kilit rol oynayan şahıslar bu kitapta yer almaktadır. Kırmızı Kitap, İhtiyarlar Heyeti korumasındadır.Soy Kitabı: Heyetin bütün üyelerinin ölmesi durumunda yeni heyeti oluşturacak özel kişilerin yer aldığı kitaptır.Aksaçlı: İhtiyarlar Heyeti üyesi olup üyeler arasından seçilmiş ve ihtiyarlara başkanlık eden kişidir. Mevcut aksaçlı Polat Alemdar'dırNaib: Aksaçlı'nın bir numaralı adamı ve yardımcısıdır. Heyet üyesi değildir.Mevcut naib abdülhey dirKamu Güvenliği Teşkilatı (KGT): Gizli bir istihbarat kurumudur. Doğu Eşrefoğlu tarafından kurulmuştur. Gayrı resmi bir kurum olmakla beraber direkt olarak İhtiyarlar Heyeti'nin hükmündedir. Mevcut başkan Akif'tir.
Tapınakçılar: Küresel güçlerin en tepesinde yer alan, dünyayı şekillendirme stratejileri olan Yeni Dünya Düzeni hedefi güden gizli ve evrensel bir örgüttür.
Yüce Majeste: Tapınakçıların tepesinde "Yüce Majeste" adını verdikleri soylu bir lider bulunur.
Armageddon Timi: Tapınakçılar'a bağlı olan bir timdir. Bu tim girdiği her ülkeyi kaosa sürükleyecek eylemler yapar. Armageddon Timi'nin mevcut lideri Müfettiş Richard Kane'dir
Siyah Sancak : İhtiyarlar'a bağlı olan bir timdir. Bu tim, Armageddon Timi'ne karşı mücadele verir. Timin mevcut lideri Kara'dır.
Siber Güvenlik Teşkilatı : İhtiyar'la bağlıdır. Bu teşkilat Siber Güvenlik'ten sorumludur. Mevcut başkan Erdem'dir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...