Tgrt Haber
08 Şubat 2016 17:27

CHP'li vekil teröristlerin öldürülmesine 'infaz' dedi

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, Cizre'de teröristlere yönelik düzenlenen operasyonda toplu infaz şüphesinin olduğunu söyledi.

CHP'li vekil teröristlerin öldürülmesine 'infaz' dedi
chp, vekil, teröristler,

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK'ya yapılan operasyonlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

TOPLU İNFAZ ŞÜPHESİ
Bölgede herhangi bir çatışmanın olmadığı bilgisi olduğunu iddia eden Tanrıkulu, "Dolayısıyla yaşananın toplu infaz olduğu şüphesi söz konusudur." dedi.
CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili şunları söyledi;

“7 Şubat akşamı Cizre’de, TRT’nin iddiasına göre 60, valiliğin 8 Şubat’ta yaptığı açıklamaya göreyse 10 kişi daha öldürülmüştür. Bölgeden gelen haberler, söz konusu operasyon sırasında herhangi bir çatışma olmadığı yönündedir. Dolayısıyla yaşananın toplu infaz olduğu şüphesi söz konusudur. Olayın bu boyutunun derhal araştırılması ve kamuoyuna sağlıklı bilginin sunulması, bölgenin bağımsız gözlemci ve basına açılması gerekmektedir. İnsan hakları örgütlerinin yayınladıkları çeşitli veri ve raporlar, AK Parti’nin bölgede nasıl bir insani yıkım oluşturduğunu ortaya koymaktadır.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...