Tgrt Haber
16 Ocak 2016 11:46 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:52

CHP seçim Kemal Kılıçdaroğlu Mustafa Balbay hangisi aday oldu, CHP seçim kurultay kim aday

CHP'de kurultay heyecanı! CHP 35. Olağan Kurultayı başladı.‪‪ Kemal Kılıçdaroğlu‬, ‪Cumhuriyet Halk Partisi‬, ‪Muharrem İnce‬, ‪Mustafa Balbay‬, ‪Haydar Akar‬‬, gibi isimler aday mı merak ediliyor. İşte bilgiler: CHP seçim, CHP kurultay, CHP aday, CHP kim seçildi, CHP kılıçdaroğlu, CHP balbay aday mı? detaylar haberimizde...

CHP seçim Kemal Kılıçdaroğlu Mustafa Balbay hangisi aday oldu, CHP seçim kurultay kim aday
Kemal Kılıçdaroğlu‬, ‪Cumhuriyet Halk Partisi‬, ‪Muharrem İnce‬, ‪Mustafa Balbay‬, ‪Haydar Akar‬‬, gibi isimler aday mı merak ediliyor. CHP seçim, CHP kurultay, CHP aday, CHP kim seçildi, CHP kılıçdaroğlu, CHP balbay aday mı,

CHP'de kurultay heyecanı! CHP 35. Olağan Kurultayı başladı.‪‪ Kemal Kılıçdaroğlu‬, ‪Cumhuriyet Halk Partisi‬, ‪Muharrem İnce‬, ‪Mustafa Balbay‬, ‪Haydar Akar‬‬, gibi isimler aday mı merak ediliyor. İşte bilgiler: CHP seçim, CHP kurultay, CHP aday, CHP kim seçildi, CHP kılıçdaroğlu, CHP balbay aday mı? detaylar haberimizde...CHP 35. Olağan Kurultayı Ankara Arena Spor Salonu’nda başladı. İki gün sürecek olan kurultayda genel başkanlık ve Parti Meclisi seçimi yapılacak. Kocaeli’den Parti Meclisi için Sefa Sirmen, Haydar Akar, Mehmet Hilal Kaplan, Hurşit Güneş, Utkan Güneş, İzzet Çetin ve Saide Arslan’ın isimleri geçiyor. Sefa Sirmen, Haydar Akar ve Hurşit Güneş resmi bir açıklama yapmadı ancak aday olmalarını kesin gözüyle bakılıyor. Sirmen ve Akar’ın genel başkan ‘başvuru yap’ demedikçe aday olmayacakları CHP kulislerinde konuşuluyor.

SON DAKİKA!Balbay baraja takıldı, aday olamadı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP'nin seçim barajına takılarak, Genel Başkanlığa aday olamadığını söyledi. CHP’nin 1200 delegesi bulunuyor ve en az 120 imzayı toplayan isimler kurultayda genel başkanlığa aday olabiliyor. Balbay ise 92 imza toplayarak CHP Genel Başkanlığına aday olmadı.

 

KARAYALÇIN KONUŞTU
Kocaeli’den 22 kurultay delegesi, 3 milletvekili ve yüzlerce partili kurultaya katılmak için Ankara’ya geldi. Saat 11.00’de başlayan kurultaya genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu gecikmesiz katıldı. Kurultayın divan başkanlığına eski İstanbul il başkanı Murat Karayalçın seçildi. Karayalçın kurultayın açılış konuşmasını yaptı. Karayalçın’ın konuşması sırasında partililer Parti Meclisi için salonda derin kulisler yaptı.

TERÖRE KARŞI DURMAK
Karayalçın’ın konuşmasının ardından merhum Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi’nin kurultaya gönderdiği mesaj okundu. Daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kürsüye çıkarak konuşma yaptı. Kılıçdaroğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Biz CHP olarak bu ülkeye hizmet etmeyi temel ilke olarak benimsedik. Terör nereden, nasıl gelirse gelsin, hangi amaçla olursa olsun buna karşıyız. Nokta. İnsan hayatı kadar değerli olan başka bir şey yoktur Terör bir insanlık suçuysa buna karşı durmak bir insanlık görevidir.”

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...