Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Mart 2014 22:09

İsrail savaş uçakları Gazze'yi bombaladı

İsrail savaş uçaklarının, Gazze'deki İslami Cihad Harketi'nin askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri'ne ait iki eğitim kampına hava saldırısı düzenlediği bildirildi

İsrail savaş uçakları Gazze'yi bombaladı
İsrail, gazze, İslami Cihad Harketi, kudüs, Ortadoğu haberleri, Ortadoğu,

İsrail savaş uçaklarının, Gazze'deki 29 noktaya saldırı düzenlediği, olayda ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi.
FİLİSTİN HÜKÜMETİ'NDEN ÇAĞRI
Gazze'deki Filistin hükümeti, İslam dünyası ve uluslararası topluma, eylemlerine son vermesi için İsrail'e baskı yapma çağrısında bulundu.
Hükümetin resmi haber ajansı Ra'yda yayımlanan açıklamada, füze saldırılarının ardından Gazze'ye yönelik cezai önlemler alan İsrail'in yeni bir siyaset izlemeye çalıştığı belirtilerek, "Filistin halkı ve direnişinin nefsi müdafaa hakkı mevcuttur. Filistin halkının çıkarları için uğraşan direniş grupları hikmet sahibidir. Kararlarını da bu kabilden alır ve sükunetten yanadır ancak İsrail bunu daima delmek istemiştir" denildi. Açıklamada ayrıca "İslam dünyası ve uluslararası toplumu, eylemlerine son vermesi için İsrail'e baskı yapmaya çağırıyoruz" ifadesine yer verildi. Öte yandan İsrail ordusunun Gazze'nin güneyi ve kuzeyindeki silahlı grupları hedef alacaklarını açıklamasının ardından, İsrail hava kuvvetlerine ait uçakların Gazze üzerinde sortiler düzenlediği belirtiliyor.
İsrail devlet radyosu, akşam saatlerinde İsrail'in Gazze sınırında bulunan Sderot, Netivot, Sdot Nagv ve Poet Negev kentlerine, ilk belirlemelere göre en az 30 füzenin atıldığını duyurmuştu. Ölen ya da yaralananın olmadığı saldırıların sorumluluğunu İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri üstlenmiş, bunun İsrail'in dün harekete mensup 3 kişiyi öldürmesine misilleme olarak yapıldığını açıklamıştı.
İsrail ordusunun dün Refah kentine düzenlediği hava saldırısında 3 Filistinli hayatını kaybetmişti. Beyt Hanun'da bir evde meydana gelen ve saldırı olma ihtimali üzerinde durulan patlamada da 3 kişi ölmüş, biri kadın ikisi çocuk, 7 kişi yaralanmıştı.
ABD SALDIRIYI KINADI
ABD, Gazze Şeridi'nden İsrail'in sınır kentlerine füze atılmasını kınadı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, yaptığı yazılı açıklamada, "ABD, teröristler tarafından bugün Gazze Şeridi'nden İsrail'e düzenlenen roket saldırısını en güçlü şekilde kınar. Sadece bugün düzinelerce roketin fırlatılması, kınanmayı hak ediyor. Bu tür saldırıların hiçbir mazereti yok. Terör saldırılarının bir an önce sona erdirilmesi çağrısında bulunuyoruz" ifadesini kullandı.
Psaki, "İsrail'in, diğer tüm ülkeler gibi kendisini savunma hakkına sahip olduğunu" kaydetti.
HAMAS: ACİLEN MÜDAHELA EDİLMELİ
Hamas hareketi, İsrail'in Gazze'deki 29 noktaya düzenlediği hava saldırısının ardından Arap Birliği ve İslam İşbirliği Teşkilatı'na (İİT) "acilen müdahale" çağrısında bulundu.
Hamas hareketi sözcüsü Fevzi Berhum, yaptığı açıklamada, "Arap Birliği ve İİT'yi, İsrail saldırılarına karşı acilen müdahale etmeye çağırıyoruz. Olayların bu raddeye gelmesinin tek sorumlusu öldüren, suikastler düzenleyen, haklarımızı çiğneyen İsrail'dir" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...