Tgrt Haber
19 Ağustos 2016 07:12

Pensilvanya’da panik hâkim

FETÖ’nün PR şirketi ve sivil toplum örgütleri Washington’da kampanya başlattı. Gazeteci ve yorumculara tek tek e-posta atılırken elebaşı Gülen’i aklamak için lobi faaliyetlerine de hız verildi.

Pensilvanya’da panik hâkim
pensilvanya,

Darbe girişiminin arkasındaki Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) ABD'de reklam ve lobicilik yapmak için tuttuğu halkla ilişkiler firması Podesta Group'un gazetecilere gönderdiği propaganda e-postası ortaya çıktı. FETÖ lideri Fetullah Gülen'in onursal başkanlığını yaptığı Ortak Değerler için İttifak (ASV) ile Podesta Group, geçen mayısta bir anlaşma imzalamıştı. ABD başkan adaylarından Hillary Clinton'ın kampanya müdürü Joseph Podesta'nun kurduğu Podesta Group, hazırladığı e-postada Gülen'in suçlu olduğunu söyleyenler için "Erdoğan apolojisti" gibi skandal bir ifade kullandı. Şirketin Başkan Yardımcısı Will Bohlen imzalı e-postada, gelecekte Gülen hakkında makale yazacakların ASV ile temasa geçmesi tavsiye edilirken, FETÖ ile ilgili, "Gülen'den ilham alan barışçıl, sosyal hareket" olarak bahsedildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gittikçe otoriterleştiğinin öne sürüldüğü e-postada, Gülen'in ise defalarca darbeyi kınadığı ve darbeyle ilişkisini reddettiği belirtildi. Hazırlanan metinde Erdoğan'ın başkanlık sistemine geçiş isteği adeta Türkiye demokrasisine tehditmiş gibi takdim edilirken, Gülen'in "Hizmet" hareketinin halk iradesine dayalı bir idare istediği iddia edildi.

"BİZİMLE ÇALIŞ"

Kamuoyunda hızlıca imaj kaybına uğrayan FETÖ, Washington'da da lobi faaliyetlerine hız verdi. Gülen'in Onursal Başkanlığı'nı yaptığı Rumi Forum'un Başkanı Emre Çelik'in, Türkiye ve Ortadoğu ile ilgilenen tüm gazeteci ve yorumculara ulaşarak görüşme teklifi ettiği ortaya çıktı. FETÖ üyeleri görüştükleri kişilere çeşitli isimler vererek görüşmeler ayarlamak için telkinlerde bulundu. Görüşülmesi telkin edilen isimler arasında Türki Amerikan İttifakı (TAA) Başkanı Faruk Taban yanında Mahir Zeynalov gibi FETÖ bağlantılı gazeteciler de var.

Kaynak: Sabah-RAGIP SOYLU

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...