Tgrt Haber
05 May 2016 02:06

'Anlaşmanın bütün Suriye'de uygulandığını görmek istiyoruz'

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Toner, Halep'te bugün yürürlüğe giren çatışmaların durdurulması anlaşmasının Suriye'nin genelinde uygulanabilmesi için çaba sarf ettiklerini bildirdi.

'Anlaşmanın bütün Suriye'de uygulandığını görmek istiyoruz'
mark toner, ateşkes,

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, Halep'te bugün yürürlüğe giren çatışmaların durdurulması anlaşmasının Suriye'nin genelinde uygulanabilmesi için çaba sarf ettiklerini bildirdi.

Toner, günlük basın toplantında, Suriye'de çatışmaların durdurulması anlaşmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Toner, Suriye'de çatışmaları tamamen sona erdirecek anlaşmaya sistemli şekilde yaklaştıklarını belirterek, "Lazkiye ve Doğu Şam'da başladık. Şimdi de bunu Halep'de yeniden uygulamayı deneyeceğiz. Ardından ise çatışmaların durdurulması anlaşmasının bütün Suriye’de uygulandığını görmek istiyoruz." dedi.

Çatışmaların durdurulması anlaşmasının Halep çevresinde savaşı tamamen sona erdirmese dahi, şiddeti belli bir oranda düşürdüğünü vurgulayan Toner, "Bazı bölgelerde hala düzensizlik görüyoruz, şiddetin devam ettiğini görüyoruz." ifadesini kullandı.

Toner, Halep'de yürürlüğe giren anlaşmayla birlikte şiddetin tamamen sona ermesini umduklarını, ardından ise bunun Suriye'nin genelinde uygulanacağını belirtti.

Toner, açıklamasında, Beşşar Esa rejiminin Halep'te El Nusra Cephesi'ni değil, sivilleri hedef aldığına dikkati çekti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...