Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 May 2015 07:10

'Esadsız Suriye için çalışıyoruz'

ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, çözüm sürecini güçlü şekilde desteklediklerini söyledi.

'Esadsız Suriye için çalışıyoruz'
esad, suriye, abd,

Gazetecilerin, Türkiye'deki başkanlık sistemi tartışmalarını hatırlatılması üzerine Bass, buna Türk vatandaşlarının karar vereceğini belirterek, “Başkanlık, yönetimin herhangi bir kolunun oransız bir güç kullanmasını önler. Biz de bu tip şeylere bakarız. Ve umarım Türk vatandaşları da bu o tip şeylere bakarlar bu süreçte” şeklinde konuştu.
Türkiye'nin ABD'den iadesini istediği Fethullah Gülen'le ilgili olarak yasal sürecin şeffaf biçimde işlediğini ifade eden Bass, “ABD'de ikamet eden yabancı vatandaşlarla ilgi adli davalar söz konusu olduğunda, bize sunulan kanıtlara dayalı, çok titiz, adil ve tarafsız bir süreç uygularız” dedi. Büyükelçi Bass Suriye konusunda da kritik mesajlar verdi. Türkiye ile ABD'nin Suriye'de karşılaşılan zorluklar konusunda güçlü bir ortak görüşü olduğuna dikkati çeken Bass, “Bizler Esad'ın bütün meşruiyetini kaybettiği konusunda hemfikiriz. Ve Esad'ın Suriye'nin geleceğinde yeri olmayacak siyasi bir anlaşmanın bulunması için çabalıyoruz” ifadelerini kullandı.
Bass, çözüm sürecine ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine şunları dile getirdi: “Her müzakere sürecinin hızla ilerlemediği güvenin yitirildiği dönemler olur. Özellikle seçim dönemlerinde işler daha da zorlaşır, yeniden şiddet dönüşü istemiyoruz ve tarafların sürece bağlılığını sürdürmesini istiyoruz.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...