Tgrt Haber
02 May 2016 21:10

'Irak'ın siyasi durumu karışık, kolay düzelmeyecek'

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Barzani, başkent Bağdat'ta yaşanan olaylara ilişkin, "Irak'ın siyasi durumu karışıktır ve öyle kolay bir şekilde düzelmeyecek gibi." dedi.

'Irak'ın siyasi durumu karışık, kolay düzelmeyecek'
ırak,

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, başkent Bağdat'ta yaşanan olaylara ilişkin, "Irak'ın siyasi durumu karışıktır ve öyle kolay bir şekilde düzelmeyecek gibi." dedi.

Barzani'nin ofisinden yapılan açıklamada, IKBY Bakanlar Kurulu'nun Barzani başkanlığında toplandığı ifade edildi.

Açıklamada toplantı sırasındaki görüşlerine yer verilen Barzani, "Irak'ın siyasi durumu karışıktır ve öyle kolay bir şekilde düzelmeyecek gibi. Daha büyük değişikliklerin de meydana gelmesi söz konusu. Kürdistan bölgesinin Bağdat'taki temsilcilerinin birlik içerisinde hareket edip, aynı tavrı sergilemeleri ise sevindiricidir." ifadelerini kullandı.

IKBY'den bir heyetin Bağdat'ta yaptığı son ziyaret ve orada ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile yaptıkları görüşmelere de değinen Barzani, "Açık ve net bir şekilde Iraklı tarafla şunu belirttik; Kürtler kendilerini hükümetin ortağı hissetmiyor. Kerry ile yaptığımız toplantıda ise ABD'nin Peşmerge güçlerine verdiği mali ve askeri desteğin devam edileceğine vurgu yapıldı." şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...