Tgrt Haber
30 Mart 2015 20:08

'KİK çatısı altında taraflara kapımız açık'

Suudi Arabistan Kralı Abdulaziz, Yemen'deki tüm taraflara KİK çatısı altında toplanmaları için kapılarının açık olduğunu belirtti.

'KİK çatısı altında taraflara kapımız açık'
kik,

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, Yemen'deki tüm taraflara Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) çatısı altında toplanmaları için kapılarının açık olduğunu belirtti. Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın haberine göre Kral Selman, başkent Riyad'daki Yemame Sarayı'nda gerçekleşen Bakanlar Kurulu toplantısında, "Yemen'in güvenliği ve istikrarını korumak isteyen Yemenli tüm siyasi taraflara KİK çatısı altında toplanmaları için kapılarının açık olduğunu" söyledi.

Kral Selman, söz konusu toplantının KİK çatısı altında, meşruiyetin korunması ve darbenin reddedilmesi çerçevesinde, devletin, ülkenin topraklarının tümünde egemenliğini sağlaması, silahların devlete iade edilmesi ve komşu ülkelerin güvenliğinin tehdit edilmesinin önlenmesi şeklinde olması gerektiğini ifade etti.

Bakanlar Kurulu'na çeşitli "kardeş ve dost ülke liderleri" ile gerçekleştirdiği telefon görüşmeleri hakkında bilgi veren Selman, bu ülkelerin, ihtiyaç duyması halinde Suudi Arabistan'a her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade ettiklerini aktardı. Operasyona katılan veya destek veren tüm ülkelere teşekkürlerini ifade eden Suudi Arabistan Kralı, "Kararlılık Fırtınası" adı verilen operasyonun dünya ve bölge barışı ile istikrarının korunmasına katkı sağlayacağını vurguladı.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, önceki gün, Mısır'ın Şarm eş-Şeyh kentinde düzenlenen 26. Arap Birliği Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, "Yemen güven ve istikrara kavuşana kadar Kararlılık Fırtınası operasyonunun devam edeceğini" belirtmişti.

Arap Devletler Ligi Türkiye Temsilcisi Büyükelçi Naciri

Arap Devletler Ligi Türkiye Temsilcisi Büyükelçi Mohamed El Fatah Naciri, Yemen'deki 'Kararlılık Fırtınası' Operasyonu ile ilgili olarak,  "Türkiye'nin desteği için minnettarız. Çünkü Türkiye meşruiyeti destekliyor ve Yemen'i böyle dramatik olaylardan korumak istiyor" dedi.

Naciri, "Zor kullandılar ve hükümetin silah ve ekipmanlarını aldılar. Cumhurbaşkanını kuşatma altına aldılar ve sonra saldırı yeniden başladı. Bu kabul edilemez. Dünyanın herhangi bir ülkesinde bunu hayal edebiliyor musunuz ? Bu kabul edilemez" şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...