Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 Mart 2015 21:52

'Nükleer müzakerelerin devam etmesi muhtemel'

Beyaz Saray Sözcüsü Earnest, "Eğer gerekiyorsa ve görüşmeler verimli olduğu sürece müzakerelerin yarın da devam etmesi muhtemel" dedi.

'Nükleer müzakerelerin devam etmesi muhtemel'
nükleer,

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, İran ile yürütülen nükleer müzakerelerin gece yarısına kadar yapıcı olarak sürmesi gerektiğini ve gerekli görülmesi durumunda görüşmelere yarın da devam edebileceklerini bildirdi. Sözcü Earnest, günlük basın brifinginde, P5+1 ülkeleri ile İran arasında İsviçre'de devam eden ve siyasi anlaşmaya varılması için bugünün son tarih olarak belirtildiği nükleer müzakerelerle ilgili soruları yanıtladı.

İran ile müzakerelerin yapıcı şekilde devam ettiğini bildiren Earnest, görüşmelerde ilerleme kaydediliyorsa son güne ulaşılmasına rağmen tarafların müzakereleri sürdürmesi gerektiğini vurguladı.

Earnest, "Eğer gerekiyorsa ve gece yarısına gelindiğinde görüşmeler verimli kalmaya devam ederse müzakerelerin yarın da devam etmesi muhtemel. Eğer karşı taraftan ciddi katılım görüyorsak son tarihi baz alarak durup dururken görüşmelere son vermenin manası bulunmuyor. Eğer bitiş çizgisine doğru ilerleme kaydediyorsak bu yönden ilerlemeye devam etmeliyiz" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...