Tgrt Haber
02 Temmuz 2015 16:51

'Referandumdan ‘Evet’ çıkarsa istifa edeceğim'

Yunanistan Maliye Bakanı Varufakis, kreditörlerin öne sürdüğü koşulların oylanacağı referandumdan 'Evet' sonucu çıkması halinde istifa edeceğini söyledi.

'Referandumdan ‘Evet’ çıkarsa istifa edeceğim'
yunanistan, referandum, istifa,

Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis, Bloomberg televizyonunda katıldığı programda yaptığı konuşmada, Yunanistan’ın mali programının tarihte uluslararası düzeyde en büyük başarısızlık olduğunu söyledi.
Borcun yeniden düzenlenmesine karşı olduğunu ifade eden Varufakis, “Borcun yeniden düzenlenmesini kapsamayan bir anlaşmayı imzalamaktansa elimi kesmeyi tercih ederim. Halk oylamasının sonucu 'Evet' olursa görevimden istifa edeceğim" dedi.
Halk oylaması sonucunda 'Hayır' çıkmasını beklediğini belirten Varufakis, bu durumda müzakerelerin devam edeceğini ve anlaşma olacağını ancak bu anlaşmanın kreditörlerin önerdiğinden farklı olacağını savundu.
ATM’den 60 avro almak için kuyrukta bekleyip beklemediğine ilişkin bir soruyu yanıtlayan Varufakis, kuyrukta beklemeyi küçük düşürücü bulduğunu belirterek, “Bunu yapmayan belki tek Yunan benim. Son zamanlarda çok kısıtlı yaşam sürüyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...