Tgrt Haber
16 Nisan 2014 08:39

Ukrayna ordusu Slavyansk'ın etrafını kuşattı

Bugün Ukrayna ordusu ülkenin doğusundaki Rusya yanlısı işgalci güçlere karşı bir operasyon başlattı. Rus Haber ajansı RIA Novosti tarafından yapılan açıklamaya göre çatışmada 11 kişi öldü.

Ukrayna ordusu Slavyansk'ın etrafını kuşattı
Ukrayna ordusu, slavyansk, kuşatma

Ukrayna ordusunun, Rusya yanlısı silahlı gruplarca bazı kamu binaları işgal edilen ilçenin üç tarafını çevirdiği ve giriş-çıkış için yalnızca bir ana yol bıraktığı bildirildi. AA muhabirinin aktardıklarına göre, bazı yerel polislerin de desteğini alan silahlı kişilerin teslim olmayı kabul etmediği ifade edildi. Silahlı grubun, operasyon olasılığına karşılık, bölgede yaşayanlardan ilçeyi boşaltmalarını istediği, çok sayıda kişinin araçlarıyla kenti terk etmeye başladığı belirtiliyor. Ukrayna'nın geçici Devlet Başkanı Aleksandr Turçinov, Donetsk bölgesinin kuzeyinde terörle mücadele operasyonu başlatılması talimatı vermişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...