Tgrt Haber
20 Nisan 2014 17:46

Hollande, 'Suriye'de kimyasal silah kullanılıyor'

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, ’Esad rejimin hala kimyasal silah kullandığı yolunda elimizde bilgiler var ancak kesin kanıt yok' dedi.

Hollande, 'Suriye'de kimyasal silah kullanılıyor'
hololanda,suriye,kimyasal silah,esad,

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, ülkesinin, Suriye’de Esad rejiminin halkına yönelik hala kimyasal silahlar kullandığına ilişkin bilgilere sahip olduğunu, ancak kesin kanıtlara sahip olmadıklarını söyledi. Europe-1 radyo kanalına konuşan Hollande, ‘’Elimizde bu konuda bazı bilgiler var ancak kesin kanıt yok. Bizim anladığımız ve gördüğümüz, bu rejimin her türlü korkunç metotları deneme yeteneğine sahip olması ve ülkedeki siyasi geçiş sürecine karşı çıkması’’ ifadesini kullandı.
KÜÇÜK ÖLÇEKLİ ANCAK DAHA ÖLDÜRÜCÜ
Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ise kimyasal silah kullanımı ile ilgili ellerindeki bilgilerin, kanıtlanması gerektiğini söyledi. Fabius, "Lübnan yakınlarında gerçekleştiği belirtilen son kimyasal silah saldırıların, birkaç ay önce Şam yakınlarındaki kimyasal saldırılara oranla daha küçük ölçekli ancak daha öldürücü olduğu bilgisine sahip olduğunu" ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...