Tgrt Haber
22 Temmuz 2014 15:14

Gazze'de ölenlerin sayısı 590'na yükseldi

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 590'a yükseldi.

Gazze'de ölenlerin sayısı 590'na yükseldi
gazze,israil,filistin,ölenlerin sayısı,

Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana abluka altındaki Gazze'ye yönelik saldırılarında yaşamını yitirenlerin sayısının 590'a, yaralı sayısının 3 bin 660'a yükseldiğini belirtti. Kudra ayrıca, söz konusu saldırılarda hayatını kaybedenlerin 160'ının çocuk, 77'sinin de kadın olduğunu aktardı.
Öte yandan Kızıl Davut Yıldızı Kurumu, Gazze'den İsrail'e fırlatılan roket sebebiyle 9 kişinin yaralandığını duyurdu. Kurumun resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "İsrail'in merkezine atılan roket sebebiyle 9 kişi hafif yaralandı" denildi. İsrail ordusunun resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada ise Gazze'den Tel Aviv-Yafa iline atılan bir roketin Demir Kubbe füze savunma sistemi ile etkisiz hale getirildiği, Yehud-Monosson kentinin merkezi Yehud'a da bir roket düştüğü aktarıldı. İsrail polis sözcüsü Micky Rosenfeld da Aşdod kentine 8 roket atıldığını, bunların 7'sinin etkisiz hale getirildiğini öne sürdü. Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan üç Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...