Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Temmuz 2014 11:54

Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 663'e yükseldi

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında ölenlerin sayısının 663'e yükseldiği bildirildi.

Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 663'e yükseldi
israil,gazze,saldırı,ölenlerin sayısı,

Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun, Han Yunus kentinin Huzaa beldesindeki sivil yerleşim birimlerine gün boyu düzenlediği saldırılarda en az 14 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.Huzaa’daki ölü sayısının artabileceğini ifade eden Kudra, 7 Temmuz'dan bu yana ölen Filistinlilerin sayısının 663'e, yaralıların ise 4 bin 300’e ulaştığını söyledi.
Kudra, Han Yunus’un doğusunda konuşlandırılmış İsrail ordu birliklerinin, acil yardım ekipleri ile Uluslararası Kızılhaç Örgütü çalışanlarının bölgeye girmesine izin vermediğini kaydetti.Görgü tanıkları da İsrail ordusunun yoğun bombardımanı nedeniyle onlarca ailenin mahsur kaldığını ifade etti.Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...