Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Temmuz 2014 18:50

Maliki, 'Filistin halkı direnişini sürdürecek'

Filistin Dışişleri Bakanı Maliki, "Filistin halkı, kanunlar çerçevesinde kendini savunmak için tüm yolları kullanarak direnmeye devam edecek" dedi.

Maliki, 'Filistin halkı direnişini sürdürecek'
maliki, filistin, gazze,

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, "Filistin halkı, uluslararası kanunlar çerçevesinde kendini savunmak için tüm yolları kullanarak direnmeye devam edecek"  dedi. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği'nin Cenevre'deki özel oturumunda konuşan Maliki, İsrail'in işlediği suçlar nedeniyle hesaba çekilmemesinin ve cezasız bırakılmasının, Filistin'de "adalet krizi" doğurduğunu ve aynı suçları tekrar işlemesi için teşvik ettiğini belirtti. Gazze'de insani kriz yaşandığını dile getiren Maliki, uluslararası toplumu, ambargonun kaldırılması için çaba göstermeye ve insani yardımda bulunmaya çağırdı.  "İşgal devletinin saldırını durdurmak için daha kaç şehide, kaç yıkılmış eve ihtiyacı var bilmiyoruz" diyen Maliki, İsrail saldırılarını durdurmak için acilen harekete geçilmesini ve komiserliğe üye ülkelerden Filistin halkını korumayı amaçlayan karar tasarısını desteklemesini istedi.

Maliki konuşmasında ayrıca, Filistin yönetimi ve halkının haklarının verilmesini talep etti.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti.

İsrail'in saldırılarında şu ana kadar 663 Filistinli hayatını kaybetti, 4 bin 300 kişi yaralandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...