Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Temmuz 2014 19:28

Putin'den Netanyahu'ya 'ateşkes' çağrısı

Rusya Devlet Başkanı Putin, İsrail Başbakanı Netenyahu ile telefonda görüştü. Putin Netanyahu'ya ateşkes çağrısında bulundu.

Putin'den Netanyahu'ya 'ateşkes' çağrısı
İsrail, Rusya, Putin, netanyahu, ateşkes çağrısı, gazze saldırısı, Ortadoğu haberleri, Ortadoğu,

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu'ya, Gazze'de devam eden askeri operasyonların "sivil halkın ölmesine neden olduğunu" belirterek, ateşkes sağlanmasının tek alternatif olduğunu söyledi. Kremlin Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Putin ve Netenyahu'nun telefonda görüştüğü bildirildi. Görüşmede Putin'in, "Gazze'deki askeri operasyonların devam etmesi, insani şartlarda dramatik bir kötüleşmeye yol açarken, sivil halkın ölmesine ve acı çekmesine neden oluyor" ifadelerini kullandığıı belirtildi. Putin, sorunun çözümü için, ateşkesin ve politik yolların kullanılmasının tek alternatif olduğunun altını çizerek, Rusya'nın, Birleşmiş Milletler (BM) dahil, arabuluculuk ve barış girişimlerinde bulunmaya hazır olduğunu ifade etti. Görüşmede ayrıca, Rusya-İsrail ilişkilerinin de ele alındığı kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...