Tgrt Haber
23 Temmuz 2014 20:20

İsrail ordusu, 'Bugün 3 asker kaybettik'

İsrail ordusu yaptığı son basın açıklamasında Çarşamba günü Gazze'de gerçekleşen çatışmalarda 3 İsrail askerinin öldürüldüğünü açıkladı.

İsrail ordusu, 'Bugün 3 asker kaybettik'
İsrail, Filistin, Hamas, bugün,Gazze,Hamas,İsrail,sağlık,Temmuz,Filistin,

İsrail'in hedef gözetmeksizin yürüttü saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 678'e yükseldi. Ölenlerden 170'i çocuk. Öldürülen askerlerin isim ve rütbeleri de yayınlandı:
Teğmen Paz Elyahu, 22 yaşında, piyade
Çavuş Li Mat, 19 yaşında, piyade
Çavuş Şahar Dauber, 20 yaşında, piyade
Operasyon başladığından bu yana ölen askerlerin sayısı 32'ye yükseldi. 28 asker ise yaralı durumda. Hamas, 1 İsrail askerinin ise rehin olduğunu açıklamıştı. İsrail ise söz konusu askerin akıbetinin bilinmediğini duyurdu.
678 ÖLÜ VAR, 170'İ ÇOCUK
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını  kaybeden Filistinlilerin sayısının 678'e yükseldiği bildirildi. Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin Hükümeti sağlık  Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail  ordusunun karadan, havadan ve denizden, Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine  düzenlediği saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısının 678'e, yaralıların ise 4  bin 300'e ulaştığını söyledi. Kudra, ölenler arasında 170 çocuk, 79 kadın ve 36 yaşlı bulunduğunu  belirtti. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17  Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...