Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Temmuz 2014 21:23

Paris'te Filistin'e destek yürüyüşü

Fransa’da İsrail ve Filistin arasında kalıcı ve adil barışı destekleme komitesi tarafından Filistin ile dayanışma gösteri yürüyüşü düzenlendi.

Paris'te Filistin'e destek yürüyüşü
fransa, paris, gazze, yürüyüş,

Fransa'da İsrail ve Filistin arasında kalıcı ve adil barışı destekleme komitesi tarafından düzenlenen Filistin ile dayanışma gösteri yürüyüşü başkentin Denfert–Rochereau Meydanı'nda başladı. Binlerce Parislinin katıldığı gösteriye, çok sayıda sivil toplum örgütü ile sol eğilimli partiler ve sendikalar destek veriyor. İktidardaki Sosyalist Parti'nin bazı milletvekillerinin de gösteriye katılarak Filistinlilere destek verdiği gözlendi. Göstericilerin Filistinli bayraklarıyla katıldığı protesto yürüyüşünde, ‘'Katil İsrail", "Hollande istifa",  ‘'İsrail katliamlarına son versin" yazılı pankartların taşındığı gözlendi. Valilik, gösteride olay çıkmaması için yaklaşık bin 500 polisin görevlendirildiğini açıkladı. Yine radikal sol partilerin ve sendikaların, yürüyüş sırasında kendi kortejlerinin güvenliğini kendi üyeleriyle sağladığı gözlendi.

Gösteri yürüyüşü,  meclis binası yakınındaki Invalid meydanında sona erecek.

Valilik, gösteriyi düzenleyen dernek ve kuruluşların hiç bir olay çıkmayacağı ve gerekli önlemlerin alınacağı yolunda garanti vermeleri üzerine dün gerekli izni vermişti.

Protestocular, geçen cumartesi, valiliğin Filistin yanlısı gösteriyi yasaklamasına rağmen başkentin Barbes meydanında toplanmış ve çıkan olaylarda 14 polis yaralanmış, 37 kişi gözaltına alınmıştı. Yine pazar günü Paris banliyösü Sarcelles'de düzenlenen izinsiz gösteride çok sayıda araç ateşe verilmişti.

Siyasi partiler, valiliğin geçen hafta gösteriyi yasaklama kararını protestocuları tahrik ettiği görüşünü dile getirerek hükümeti eleştirmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...