Tgrt Haber
30 Temmuz 2014 20:03

Ayrılıkçılar 10 Ukrayna askerini esir aldı

Ukrayna'nın doğusunda ordu birlikleriyle ayrılıkçılar arasında süren çatışmalarda 10 Ukrayna askerinin esir düştüğü bildirildi.

Ayrılıkçılar 10 Ukrayna askerini esir aldı
ukrayna, çatışma, ordu birlikleri, ayrılıkçılar, Avrupa haberleri, Avrupa,

Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk ve Lugansk bölgelerinde Ukrayna Silahlı kuvvetlerinin Rusya yanlısı ayrılıkçılara yönelik yürüttüğü Anti Terör Operasyonlarında (ATO) Lugansk havaalanı çevresindeki ordu birliklerinden 10 askerin ayrılıkçılar tarafından esir alındığı ileri sürüldü. Ukrayna basınında ATO yetkilisine dayandırılarak bugün verilen haberde, ayrılıkçılar tarafından esir alınan 12 askerden 2'sinin hayatını kaybettiği, diğerlerinin ise yaralı olduğu ifade edildi. Ukrayna'nın doğusunda tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Donetsk ve Lugansk "Halk Cumhuriyetleri" ile Ukrayna ordusu arasında yaşanan en şiddetli çatışmalar bu şehirlerin önemli stratejik noktası olan havaalanları çevresinde yoğunlaşıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...