Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Temmuz 2014 21:47

Suriye'de bayram bilançosu, 116 ölü

Rejim güçlerinin Ramazan Bayramında da devam eden saldırılarda 21'i çocuk, 16'sı kadın olmak üzere 116 kişi hayatını kaybetti

Suriye'de bayram bilançosu, 116 ölü
suriye, esed, bayram,

Suriye'de Esed güçlerinin bayram boyunca muhaliflerin kontrolündeki bölgelere düzenlediği kara ve hava saldırılarında 116 kişinin öldüğü bildirildi. Suriye İnsan Hakları Örgütü'nden (SNHR) yapılan açıklamada, Esed güçlerinin üç gün içerisinde muhaliflerin denetimindeki bölgelere topçu atışı, havan topu ve karadan füzeler ile havadan, varil ve vakum bombalarıyla düzenlediği saldırılarda 21'i çocuk, 16'sı kadın 116 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi. Ölenlerden 16'sının silahlı muhalif olduğu ve 7 kişinin de işkencede yaşamını yitirdiği aktarılan açıklamada, bayramın ilk günü 42, ikinci günü 34, üçüncü günü ise 40 kişinin saldırılarda hayatını kaybettiği ifade edildi. Açıklamada ayrıca saldırılarda en çok sivil kayıpların verildiği kentlerin başında Halep, Dera ve İdlib'in geldiği kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...