Tgrt Haber
21 Ağustos 2014 19:35

Başbakan'ın bilgisayarı çalındı

Belçika Başbakanı Elio Di Rupo'nun, içinde kraliyet ailesi ile ülkenin iç işlerine ilişkin "hassas" belgelerin bulunduğu dizüstü bilgisayarının makam arabasından çalındığı belirtildi.

Başbakan'ın bilgisayarı çalındı
başbakan, bilgisayar, çalınma,

Olayın pazartesi günü Di Rupo'nun Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'ndan ayrıldıktan sonra, gün sonunda gittiği bir spor salonunun önünde meydana geldiği kaydedildi. Belçika medyasında da yer alan haberlerde, hırsızların Di Rupo'nun makam şoförünün aracın yanında olmadığı bir anda bir kapıyı zorlayıp camı kırarak bagajdaki dizüstü bilgisayarı çaldıkları ifade ediliyor. Hırsızlık sonrasında Di Rupo ve şoförünün polise şikayette bulundukları da olaya ilişkin yansıyan bilgiler arasında. Başbakanlık yetkilileri ise çalınan bilgisayardaki verilerin "hassasiyet" düzeyinin çok yüksek olmadığını, bilgisayarın korumalı olduğunu ve hırsızların "devlet sırrı" niteliğindeki bilgilere ulaşmalarının söz konusu olmadığını belirtiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...