Tgrt Haber
27 Ağustos 2014 19:20

Merkel, 'IŞİD Irak'ta soykırım yapıyor'

Almanya Başbakanı Angela Merkel, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Irak’ta soykırım yaptığını söyledi.

Merkel, 'IŞİD Irak'ta soykırım yapıyor'
almanya başbakan, angela merkel, ışid,

Almanya Başbakanı Angela Merkel, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Irak’ta soykırım yaptığını söyledi. Hristiyan Demokrat Birlik Partisi'nin (CDU) internetten yayın yapan televizyon kanalına konuşan Merkel, Irak’taki gelişmelerle ilgili harekete geçme zamanının geldiğini ifade etti. Bölgedeki gelişmelerle ilgili, "Korkunç bir dehşet yaşanıyor. Bir soykırımdan bahsedebiliriz" ifadesini kullanan Merkel, Almanya'nın bu yüzden ilk başta insani yardım girişiminde bulunduğunu ve farklı Birleşmiş Milletler kurumlarını desteklediğini hatırlattı. Angela Merkel, gelecek günlerde Irak'ın kuzeyine yeniden 100 ton insani yardım göndereceklerini belirterek, "Bundan ziyade IŞİD'e karşı savaşanlara askeri teçhizat sağlamayı göze aldık. Kürt ordusu IŞİD'e karşı savaşmaya hazır" dedi. IŞİD karşıtlarının acil şekilde daha iyi silahlandırılması gerektiğini belirten Merkel, "IŞİD üyelerinin yaptığı dehşet ve barbarlık karşısında sınırlı ölçüde bölgeye silah göndermek doğru. Alman hükümeti bu konuyla ilgili pazar günü karar verecek ve gelecek hafta Federal Meclis'te tartışılacak" ifadelerini kullandı.
22 IŞİD militanı öldürüldü
Irak'ın Felluce kentinde ordu birlikleriyle terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) arasında çıkan çatışmada 22 militanının öldürüldüğü bildirildi. Öte yandan Irak'ın kuzeyindeki Ninova eyaletinde IŞİD'in 7 sivili idam ettiği, ABD'nin hava saldırısında da 2 IŞİD militanının öldürüldüğü belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...