Tgrt Haber
01 Eylül 2014 17:55

Irak'ta Ağustos ayında bin 688 kişi öldü

Irak'taki Birleşmiş Milletler Yardım Misyonu (UNAMI), ağustos ayında ülkedeki şiddet olaylarında, bin 688 kişinin öldüğünü bildirdi.

Irak'ta Ağustos ayında bin 688 kişi öldü
ırak, bm, unamı, ölü sayısı,

Irak'taki Birleşmiş Milletler Yardım Misyonu (UNAMI), ağustos ayında ülkedeki şiddet olaylarında, bin 688 kişinin öldüğünü bildirdi. UNAMI'den Irak'ta yaşanan insani kayıplara ilişkin yapılan açıklamada, ülkedeki şiddet olayları nedeniyle ağustos ayında 77'si polis, 155'i asker, bin 688 kişinin hayatını kaybettiği, 105'i polis ve 172'si asker, 2 bin 166 Iraklının yaralandığı belirtildi. Sağlıklı rakamlara ulaşmada yaşanan sıkıntılara da değinilen açıklamada, 625 kişinin öldüğü Musul'un şiddet olayları ve çatışmalar sebebiyle en çok can kaybının yaşandığı kent olduğu, bu sürede Bağdat'ta 246 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedildi. IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların haziran ayında Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, Irak'ın çeşitli bölgelerinde, IŞİD ile güvenlik güçleri sık sık çatışıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...