Tgrt Haber
01 Eylül 2014 18:18

Yayalara ceza yağdı

Tayland’ın başkenti Bangkok’ta başlatılan uygulama ile kırmızı ışıkta geçen veya yaya geçidi harici karşıdan karşıya geçmeye çalışanlara 200 Baht yaklaşık 7 dolar trafik cezası kesildi.

Yayalara ceza yağdı
bangkok, tayland, yayalar,

Bangkok’un işlek caddelerinde başlatılan uygulama ile artık yayalarda trafik kurallarına harfiyen uymak zorunda. Kırmızı ışıkta karşıdan karşıya geçen ya da yaya geçidi yerine sokağın ortasından geçmeye çalışan yayalara 200 Baht (yaklaşık 7 dolar) ceza kesilirken, yaya geçidi çizgilerinde durmayan hızlıca geçen araçlara ise 500 Baht (yaklaşık 17 dolar) ceza kesilecek.

Bangkok metropolitan emniyet müdür yardımcısı Niphon Charoenphol özellikle trafiğin yoğun ve sıkıntılı olduğu 6 noktada yayaların kendilerine ait geçitten geçmelerini takip ettiklerini, 13 noktada da araçların sağa dönüşlerinin yasaklandığını belirtti. Bu şekilde trafiği rahatlatmaya çalışacaklar.

Bu iş için seçilen pilot bölgede 30 polis görev yapacak ve tek işleri yayaların trafiği olacak. Yakın zaman içerisinde bu uygulama diğer işlek caddelere de uygulanacak.

Uygulamanın ilk saatlerinde bir çok ceza kesildiğini ancak öğle vaktine ulaşmasıyla birlikte insanların uygulamadan haberdar olup trafik kurallarına uygun bir şekilde geçiş yaptıkları açıklandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...