Tgrt Haber
15 Eylül 2014 20:30

Fransa'dan IŞİD için acil eylem planı

Paris'te terör örgütü İŞİD'e karşı küresel mücadele için bir araya gelen otuz ülkenin temsilcisi, Irak'a gerekli askeri yardım konusunda anlaştı.

Fransa'dan IŞİD için acil eylem planı
Fransa, Paris konferans, ışid terör örgütü,

Paris'te Konferansın ev sahibi Fransa’nın Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, yardımın bir an önce yapılması gerektiğinin altını çizdi:IŞİD hareketi ne bir devlet ne de İslam’ın temsilcisi, onlar sadece tehlikeli bir radikalizmin temsilcileri. Orada olan herkes, bunun geri püskürtülmesi ve yok edilmesi gerektiğini düşünmeli.”Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi de yardımın her açıdan ele alınması gerektiğini söyledi:“Bu vahşete karşı mücadele akıllarımızın ve çabalarımızın birlikte olmasını ve birçok farklı açıdan değerlendirilmesini gerektiriyor: askeri, siyasi, mali…Özellikle bir milyon 800 binden fazla insan evlerinden olmuşken.”Fabius daha önce, Fransız savaş uçaklarının Irak üzerinde keşif uçuşları yapacağını açıklamıştı. Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum ise Paris konferansından ‘çabuk hayata geçirilecek bir çözüm’ çıkmasını umduğunu belirtmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...