Tgrt Haber
01 Ekim 2014 14:47

Mursi duruşmaya "güvenlik" gerekçesiyle getirilmedi

Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin yargılandığı 'hapishaneler baskını' olayı olarak bilinen davanın duruşması başladı.

Mursi duruşmaya "güvenlik" gerekçesiyle getirilmedi
mısır, mursi, duruşma,

Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin yargılandığı "hapishaneler baskını" olayı olarak bilinen davanın duruşması başladı. AA muhabirinin yargı kaynaklarından aldığı bilgiye göre, İskenderiye'nin kuzeyindeki Burcul Arab Hapishanesinde kalan Mursi, "güvenlik" gerekçesiyle mahkemeye getirilmedi.  Mursi, pazartesi günü de "casusluk" suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşmasına aynı gerekçelerle çıkarılmamıştı. "Vadi'n-Natrun Hapishanesi olayı" olarak da bilinen davada, 105'i firari ve 26'sı tutuklu 131 sanık, 25 Ocak 2011'de Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in devrilmesiyle sonuçlanan halk ayaklanmasında, "11 hapishane ve karakola saldırarak, 3 subayı kaçırmak" suçlamalarıyla yargılanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...