Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Ekim 2014 19:12

Fernandez konuştu, Obama'nın yüz ifadesi değişti

Arjantin Devlet Başkanı Cristina Fernandez'in BM toplantısında yaptığı konuşma gündemden düşmüyor.

Fernandez konuştu, Obama'nın yüz ifadesi değişti
ABD,Papa,İran,Irak,Tunus,Libya,Mısır,Lübnan,İsrail,Radikal,El Kaide,Arjantin,Hizbullah,Afganistan,Barack Obama,Birleşmiş Milletler,

Fernandez, ABD Başkanı Barack Obama'nın da katıldığı Birleşmiş Milletler Toplantısı'nda ABD'nin terör ile ilgili politikasını sert sözlerle eleştirirken Barack Obama'nın Fernandez'i düşünceli bir şekilde dinlemesi dikkat çekti. Fernandez, yaptığı konuşmada Papa Francis'in barış çağrısını doğru bulduğunu ifade ederken ABD ile ilgili olarak 'terörizm canavarını oluşturdular ve bu canavar şu an kontrolden çıktı' sözleri gündeme damga vurdu. Arjantin Devlet Başkanı, 'Geçen yıl toplandığımızda Esad rejimini terörist olarak değerlendirip ona karşı olanları devrimci görüp desteklediniz; şimdi ise dün "devrimci" dedikleriniz karşı savaş açmış durumdasınız.. Işid ve El Kaide'nin elindeki silahların izini kim sürebilir? Büyük güçler çok kolay dost ve düşman kavramını değiştiriyor. Teröristler dost oluyor, dostlar ise terörist. Hizbullah'ı terörist örgütler listesine koymuştunuz ama sonradan Lübnan'da geniş bir tabanı olan saygın bir yapı olduğu anlaşıldı. 1994'te Buenos Aires'te İsrail Elçiliği'ne yapılan bombalı saldırıda İran parmağı aradınız ancak öyle olmadığı kesinleşti. 11 Eylül sonrası El Kaide terörü gerekçesiyle Afganistan ve Irak'a savaş açtınız; o ülkeler şimdi dünyanın en ağır durumunu yaşıyor. Arap Baharı'nı Tunus, Libya ve Mısır'da başlatarak kendi elinizle orada iktidara getirdiniz. Bölge haklarının özgürlüklerini gasp ettiniz. Bu gün burada Işid'e karşı bir BM kararı çıkarmak üzere toplandık oysa Işid'in bazı BM Güvenlik Konseyi ülkelerinin gözetiminde dostları tarafından kurulup beslendiğini herkes görüyor.' sözleriyle ABD'nın politikasını açık bir dille eleştirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...