Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Ekim 2014 22:49

İsrail'in Gazze saldırılarında kullandığı silahlar halka gösterildi

Hamas'ın öğrenci yapılanması tarafından Gazze'de açılan sergide, İsrail'in bölgeye düzenlediği son saldırılarda kullandığı silahlar halka gösterildi.

İsrail'in Gazze saldırılarında kullandığı silahlar halka gösterildi
hamas, gazze, israil,

Hamas'ın öğrenci yapılanması tarafından Gazze'de açılan sergide, İsrail'in bölgeye düzenlediği son saldırılarda kullandığı silahlar halka gösterildi. Gazze Şeridi'nin Han Yunus kentinde, El-Aksa Üniversitesi'nde öğrenciler tarafından açılan 3 kısımdan oluşan serginin birinci bölümünde İsrail savaş uçaklarından atılan ancak patlamayan füzeler, tank ve top mermileri ile çeşitli bombalar yer aldı.

İkinci bölümde, Filistinli direniş gruplarınca İsrail'e karşı kullanılan çeşitli yerel yapım roketler, bombalar ve keskin nişancı tüfekleri sergilenirken, üçüncü bölümde saldırılarda hayatını kaybeden çoğunluğu kadın ve çocuklara ait resimlere yer verildi.

Sergi sorumlusu İsra Ebu Şakra, AA muhabirine yaptığı açıklamada amaçlarının, "işgalci İsrail'in işlediği insanlık suçlarını gözler önüne sermek olduğunu" söyledi.

Şakra, "Bu sergiyle mazlum Filistin halkına, onları korumak ve özgürleştirmek için mücadele eden, çalışan ve üreten erlerin var olduğu mesajını iletmeyi hedefliyoruz" dedi.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Daha sonra orduyu karadan geri çekerek hava saldırılarına devam eden İsrail, saldırılarına Mısır'ın ara buluculuğunda yürütülen görüşmelerle 26 Ağustos'ta Filistinli gruplarla varılan ateşkesle son vermişti.

İsrail'in 51 gün süren saldırılarında 2 bin 158 kişi hayatını kaybetti, 11 binden fazla kişi de yaralandı. Saldırılarda 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okul tamamen yıkıldı, binlerce bina hasar gördü. BM istatistiklerine göre, yaklaşık 500 bin kişi okullara sığınmak zorunda kaldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...