Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Ekim 2014 22:04

Meksikalı kayıp öğrenciler için para ödülü

Meksika'da kayıplara karışan 43 öğrenci için hükümet nerede olduklarına dair bilgi verenlere para ödülü teklif etti.

Meksikalı kayıp öğrenciler için para ödülü
meksika, olaylar, kayıp öğrenci,

Ayotzinapa kentinde bir öğretmen okulunda okuyan 43 genç polisle yaşanan bir çatışma ardından kayboldu.

Meksika hükümeti öğrencilerin herhangi biri hakkında bilgisi olanlara 110 bin dolar ödül vereceğini gazete ilanlarıyla duyurdu.
Olayla ilgili olarak şu ana değin 36 polis memuru ifade verdi.

Görgü tanıkları, gençleri son olarak 26 Eylül tarihinde Guerrero eyaletinin Iguala kenti yakınlarında polis arabalarına zorla sokulurken gördüklerini anlatıyor.
Kayıp gençler Iguala'ya okullarındaki bütçe kesintisini protesto etmeye ve iki yıllık üniversitelerinin ihtiyaçları için para toplamaya gitmişti.

Meksika'nın en yoksul eyaletlerinden biri olan Guerreo'daki öğretmen okulu, bölgede sosyal adalet kampanyalarında önemli rolü olmuş, sol kanat öğrencilerinin protesto eylemleri ve aktivizmi ile bilinen bir kurum.
Iguala'dan okullarının bulunduğu Ayotzinapa'ya geri dönerken otobüslerine polisin açtığı ateş sonucu üçü öğrenci toplam altı kişi öldü.
Kalan 43 öğrenci bir gün sonra kayıp ilan edildi.

Otobüse açılan ateşle ilgili olarak tutuklanan polis memurlarının gençleri Birleşik Savaşçılar (Guerreros Unidos) adlı bir uyuşturucu çetesine teslim ettiklerini söyledikleri yönünde medyaya bilgiler sızdı.
Geçen zaman zarfında Iguala kenti çevresindeki tepelerde, bazıları gözaltındakilerin verdiği ihbara dayanarak, 19 mezar yeri bulunup açıldı.

28 insan kalıntısı üzerinde yapılan DNA testlerinden hiçbiri gençlerle uyuşmadı. Bulunan kalıntıların kimlere ait olduğu da halen tespit edilebilmiş değil.
Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği'nden Jesus Pena Palacios, öğrencilerin ''zorla kayıplara karıştırıldığını'' düşündüğünü söylüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...