Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Ağustos 2015 17:11

40 DAEŞ militanı öldürüldü

Suriye'nin kuzeyindeki silahlı muhaliflerle terör örgütü DAEŞ arasındaki çatışmalarda 40 militanın öldürüldüğü belirtildi.

40 DAEŞ militanı öldürüldü
daeş,halep,

Şam Cephesi basın sorumlularından Mustafa Sultan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cephe ile diğer muhalif birliklerin Halep'in Mari ilçesinin kuzeyindeki Sondef köyünün kontrolünü sağladığını ve Tilalyan köyü çevresinde çatıştığı DAEŞ'e büyük kayıplar verdirdiğini söyledi. 
Muhalif birliklerin Harbel ve Tilalyan köyü çevresinde terör örgütüne tank ve ağır silahlarla saldırdığına değinen Sultan, ''Tilalyan ve Harbel ile Sondef köyleri çevresindeki çatışmalarda muhalifler 40 DAEŞ üyesi öldürdü, çok sayıda askeri araçlarını da imha etti'' dedi.
''DAEŞ sivil halkı canlı kalkan olarak kullanıyor''
DAEŞ'in muhalif güçler karşısında verdiği zayiattan dolayı Harbel köyündeki halkı, ''canlı kalkan'' olarak kullandığını ifade eden Sultan, muhaliflerin ise "sivillerin zarar görmemesi için operasyonlarında dikkatli davranmaya çalıştığını" dile getirdi.
Koalisyon güçlerinin Harbel'de düzenlediği hava saldırısında, sivillerin yaşamını yitirdiğini ancak hiçbir DAEŞ üyesinin zarar görmediğini ileri süren Sultan, koalisyon güçlerinin muhaliflerin olduğu yerlerde ciddi manada DAEŞ merkezlerini vurmadığını iddia etti.
DAEŞ, Halep'in kuzeyinde, daha önce muhaliflerin denetimindeki Delhe, Harcele, Harbel ve Sondef köylerini, bombalı eylemcileri ve ağır silahlarla düzenlediği saldırılar sonucunda ele geçirmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...