Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Ekim 2014 14:32

İran tecavüzcüsünü öldüren kadını astı

Cebbari'nin idam cezasının durdurulmasına yönelik sosyal medya kampanyaları başlatılmıştı.

İran tecavüzcüsünü öldüren kadını astı
iran, cebbari, idam cezası, idam, tecavüzcüsünü öldüren kadın

İran'da, cinayetten hüküm giyen Reyhane Jabbari Melayeri idam edildi. Melayeri'nin infazının durdurulması için uluslararası kampanya başlatılmıştı.İran'da, 2007 yılında İstihbarat Bakanlığı'nın bir çalışanı olan Murtaza Abdülali Serbendi'yi öldürmek suçundan tutuklanan Reyhane Cebbari Melayeri idam edildi.  Cebbari'nin iddiasına göre bakanlık çalışanı kendisine cinsel istismarda bulunmuştu. Cebbari'nin idam cezasının durdurulmasına yönelik sosyal medya kampanyaları başlatılmıştı.
OLAY NASIL OLMUŞTU
7 yıldır cezaevinde olan 26 yaşındaki Jabbari hakkında idam kararı 2009 yılında verilmiş, Yüksek Mahkeme de kararı onamıştı. Dava ve karar uluslararası arenada tepki çekmiş, genç kadının serbest bırakılması için 190 bin imzanın toplandığı bir kampanya düzenlenmişti.
Uluslararası Af Örgütü'ne göre Jabbari'nin annesi Shole Paravan dün Facebook'ta yayınladığı mesajında kızıyla, bir gardiyanın verdiği cep telefonu sayesinde yaptığı "veda konuşmasını" da anlatıyor: "Şu anda ellerim kelepçeli ve dışarıda beni cezamın infazına götürmek için bekleyen bir araba var. Elveda sevgili anneciğim, yarın sabah bütün acılarım bitecek. Senin acılarını hafifletemediğim için üzgünüm. Sabırlı ol. Öbür dünyaya inanıyoruz, seninle orada görüşeceğiz ve seni bir daha hiç bırakmayacağım çünkü senden ayrılmak dünyadaki en zor şey". Hapishane yetkilileriyle konuşarak ne yapması gerekteğini soran anneye gelip kızının cenazesini almasını söyleniyor.
Genç kadının ailesi, Morteza Abdolali Sarbandi'yi çakı ile omuzundan bıçaklayan Jabbari'nin onu öldürmüş olamayacağını, genç kadına tuzak kurulduğunu ve ifadesinin işkence altında alındığını iddia ediyordu. Sadece 2014 yılında İran'da 550 kişi idam edildi.
SOSYAL MEDYADA TEPKİ
Sosyal medyada da Reyhaneh Jabbari'nin idam edilmemesi için İran'a çağrı yapılıyor. Ancak bugün idam edileceği söylenen Jabbari hakkında İran yetkilileri henüz bir açıklama da yapmadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...