Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Ekim 2014 17:02

Kobani'de IŞİD ve karşıt gruplar arasında çatışmalar şiddetlendi

IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalar, Halep'e bağlı Kobani'nin (Ayn el Arap) iç ve doğu kesiminde şiddetlendi.

Kobani'de IŞİD ve karşıt gruplar arasında çatışmalar şiddetlendi
ışid, kobani, çatışmalar,

Terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalar, Halep'e bağlı Kobani'nin (Ayn el Arap) iç ve doğu kesiminde şiddetlendi. Bölgede bir ayı aşkın süredir devam eden çatışmalar, akşam saatlerinde Kobani'nin iç ve doğu kesiminde yoğunlaştı. Sınır kapısı civarında şiddetlenen çatışmalar sonrası bölgeden zaman zaman alev topu yükseliyor. Kalabalık grupların olduğu binaların etrafındaki çatışmalarda ise havan topu, doçka ve izli mermi kullanılıyor.  ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakları da bölgedeki IŞİD mevzilerini bombalıyor. Güvenlik güçlerinin sınır hattındaki önlemleri sürüyor. Bu arada Irak Kürt Bölgesel Yönetimi tarafından Kobani'ye gönderilen peşmerge grubunun Suruç ilçesindeki bekleyişi devam ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...