Tgrt Haber
31 Ekim 2014 17:12

Nijerya'da bombalı saldırı

Nijerya'nın Gombe eyaletindeki bir araç parkında, otomobil içine yerleştirilen bombayla düzenlenen saldırıda en az 11 kişi öldü.

Nijerya'da bombalı saldırı
saldırı, Nijerya, bomba, Afrika Haberleri,

İsa Ebubekir adlı bir görgü tanığı AA muhabirine yaptığı açıklamada, yerel saatle 10.00'da meydana gelen patlamanın ardından olay yerinde en az 11 ceset saydığını belirtti.

Nijerya Ulusal Acil Durum Yönetimi Ajansı sözcüsü Ezekiel Manzo, saldırıyı teyit etti ancak ölü sayısına ilişkin kesin sayı vermedi. Manzo, "Ölü sayısı hakkında açıklamada bulunmak için acele etmiyorum. Şu an için sadece 30'dan fazla kişinin hastaneye kaldırıldığını ve tabii ki patlamada ölenleri kayda geçirdiğimizi söyleyebilirim" dedi.

Ülkenin kuzeydoğu eyaletlerinden Gombe, tıpkı Adamava, Yobe ve Borno gibi Boko Haram militanlarının yoğun olarak bulunduğu bir bölgede yer alıyor. Boko Haram örgütüne bağlı gizli militan hücreleri barındırdığı sanılan Gombe şimdiye kadar büyük ölçüde sakin bir eyalet olarak biliniyordu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...