Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 Ekim 2014 18:02

BM İnsan Hakları Konseyi İran'dan endişeli

BM İnsan Hakları Konseyi, İran'da kadına karşı ayrımcılık, gazetecilerin ve insan hakları savunucularının gözaltına alınması ve ülkedeki idam cezaları hakkında endişelerini dile getirdi.

BM İnsan Hakları Konseyi İran'dan endişeli
bm, insan hakları, iran,

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi, İran'daki insan hakları durumunu gözden geçirdi. İran'daki insan hakları durumunun periyodik olarak gözden geçirilmesiyle ilgili BM İnsan Hakları Konseyi'nde düzenlenen oturuma katılan ülke temsilcileri, İran'da kadına karşı ayrımcılık, gazetecilerin ve insan hakları savunucularının gözaltına alınması ve ülkedeki idam cezaları hakkında endişelerini dile getirdi.

Oturumda konuşan İran Yüce Divan Kurumu İnsan Hakları Genel Sekreteri Muhammed Cevad Laricani, "İran'daki insan hakları durumunu incelemek için bir özel raportörün atanması, siyasi, seçici ve adil olmayan bir işlemdir" ifadesini kullandı.

Laricani, "Özel raportörün atanması insan haklarının temel değerlerinin desteklenmesiyle terslik göstermektedir" dedi.

 BM İnsan Hakları İran Özel Raportörü Ahmet Şahid, 2011 yılında ülkedeki insan hakları ihlallerini incelemek için atanmıştı.

Pazartesi yaptığı konuşmada Şahid, "İran'da insan hakları durumunun son bir yılda daha da kötüye gittiğini" bildirmiş ve bu göreve getirilmesinden bu yana geçen 3,5 yıllık sürede İran'ın ülkeye giriş izni vermediğini söylemişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...