Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Kasım 2014 19:28

30 IŞİD militanı daha öldürüldü

Irak'ın Hit ilçesinde 30 IŞİD militanı öldürüldü.

30 IŞİD militanı daha öldürüldü

Irak'ın Hit ilçesinde 30 IŞİD militanının öldürüldüğü, uluslararası koalisyonun hava saldırılarında da 5 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

El-Cezire ve El-Badiye'deki operasyonlardan sorumlu komutan Tümgeneral Ziya Kazım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, El-Enbar iline bağlı Hit ilçesinde polis, aşiret mensupları, Şii gönüllülerden oluşan El-Haşdu'ş-Şa'bi (Halk Topluluğu) milis gücü ve hava destekli ordu birliklerinin düzenlediği operasyonda 30 militanın öldürüldüğünü, 20'sinin yaralandığını söyledi.

Operasyonda, örgütün çeşitli yerlere yerleştirdiği 75 patlayıcı düzeneğin yanısıra bomba yüklü 3 aracın etkisiz hale getirildiğini belirten Kazım, "Güvenlik güçleri Hit'in batısında 5, Er-Ramadi kentinin doğusunda 1 bölgeyi IŞİD militanlarından geri aldı" dedi.

Enbar İl Meclis Başkanı Sabah Kerhut da ilçede uluslararası koalisyonun IŞİD mevzilerine düzenlediği hava saldırısında, aralarında Hit İlçe Meclis Başkanı Matlub Said'in evinin yer aldığı 4 evi vurduğunu, saldırıda aralarında bir kadın ve 2 çoğun da bulunduğu 5 sivilin hayatını kaybettiğini, 10 sivilin yaralandığını aktardı.

Kerhut, uluslararası koalisyonun, ilçede yer alan IŞİD'e ait Şeri Mahkemesi'ni hedef almaya çalışırken buradaki evleri vurduğunu savundu.

Enbar İl Meclis Başkanı Sabah Kerhut, Ramadi'nin terör örgütü IŞİD tarafından dün kuşatılması üzerine Irak Başbakanı Haydar el-İbadi ve ABD Bağdat Büyükelçisi Stuart Jones'u telefonla arayarak acil destek talebinde bulunduğunu ifade etmişti.

Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların haziranda Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, IŞİD ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar sürüyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de savaş uçaklarıyla Irak ordusu ve Peşmergeye destek veriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...